ABD tarihinin ilk siyahi Dışişleri Bakanı Colin Powell hayatını kaybetti 

ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, Covid-19 virüsü sebebiyle 84 yaşında hayatını kaybetti. 

DÜNYA 18.10.2021, 16:25
ABD tarihinin ilk siyahi Dışişleri Bakanı Colin Powell hayatını kaybetti 

ABD tarihinde Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten ilk siyahi olarak tarihe adını yazdıran Colin Powell, Covid-19 virüsü sebebiyle bugün hayatını kaybetti. Powell’in 84 yaşında olduğu ve bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü bildirildi. 



Colin Powell kimdir? 

Ailesinin kökleri İskoçya ve Afrika’ya dayanan Colin Powell, Jamaika’dan New York’a göç eden bir aileni oğlu olarak 5 Nisan 1937 tarihinde dünyaya geldi. New York’ta jeoloji eğitimi alan Powell, mezuniyetinin ardından Yedek Subay Eğitim Birliği’ne girdi ve buradan asteğmen olarak mezun oldu. 1968-69 döneminde Vietnam Savaşı’nda görev yaptı. Savaş sonrasında işletme üzerine master derecesini aldı. 1991 senesinde Körfez Savaşı’nda görev aldı. 35 senelik profesyonel askerlik mesleğinde 4 yıldıza ulaşarak general unvanı kazandı. 



ABD tarihinin ilk siyahi Dışişleri Bakanı 

1989-1993 seneleri arasında Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten Powell, 16 Aralık 2000 tarihinde Dışişleri Bakanlığı görevine aday olarak gösterildi ve oy birliğiyle kabul edildi. 20 Ocak 2001 tarihinde 65’inci Dışişleri Bakanı unvanı ile yemin etti ve böylece ABD tarihinin ilk siyahi Dışişleri Bakanı olarak ismini tarihe altın harflerle yazdırdı. George Bush döneminde Bakanlık görevini yürüten Colin Powell, 11 Eylül saldırılarında da ABD’nin Afganistan’ı işgal ettiği dönemde de bakanlık koltuğunda bulunuyordu. 

Yorumlar (0)