ABD'li senatörden dünya savaşı başlatacak teklif: İran'ı bombalayabiliriz!

ABD'li Senatör Lindsey Graham, İsrail-Filistin savaşına ilişkin yaptığı açıklamasında dünya savaşına neden olabilecek bir teklif yaptı. Graham, "Savaşın tırmanmasına engel olabilmek için İran'ı bombalayabiliriz. Savaşı, Ayetullah Ali Hamaney'in arka bahçesine taşımak için zaman geldi" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 10.10.2023, 10:02
ABD'li senatörden dünya savaşı başlatacak teklif: İran'ı bombalayabiliriz!

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı ‘‘Aksa Tufanı’’ operasyonun ardından İsrail'in, düzenlediği karşı saldırıları devam ediyor. Saldırılarda 704 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 4 bin kişinin de yaralandığını açıklarken, ölen İsrailli vatandaşların sayısı da 900'ü geçti.

"Savaşı, Hamaney'in arka bahçesine taşıyabiliriz!"

İsrail güçleri hava bombardımanına devam ettikleri Gazze'yi gece saatlerinde denizden de vururken, ABD kanadından adeta kan donduran bir açıklama geldi. ABD'li Senatör Lindsey Graham, "Savaşın tırmanmasına engel olabilmek için İran'ı bombalayabiliriz. Savaşı Ayetullah Ali Hamaney'in arka bahçesine taşımak için zaman geldi" şeklinde ifadeler kullandı.

ABD'li Senatör Lindsey Graham

ABD, çatışmalardan İran’ı sorumlu tutuyor!

ABD yönetimi, Hamas tarafından İsrail'e yönelik başlatışan operasyonunun arkasında İran devletinin olduğunu iddia ediyor. ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de bugün yer alan Hizbullah ile Hamas’ın üst düzey üyelerine dayandırdığı haberinde, İran güvenlik yetkililerinin, sürpriz operasyonun planlanmasında yardımcı olduğunu ayrıca son onayı verdiği iddia edildi.

Yorumlar (0)