İran'dan zafer mesajı: Bu sahte Siyonist rejime karşı direnişin tezahürüdür

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, yaptığı açıklamada Hamas'ın İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'nu 'zafer' olarak nitelendirerek saldırı için “Bu sahte Siyonist rejime karşı direnişin tezahürüdür” ifadelerini kullandı.

DÜNYA 09.10.2023, 10:37 Şeyda Gül
İran'dan zafer mesajı: Bu sahte Siyonist rejime karşı direnişin tezahürüdür

Hamas ve Filistin İslami Cihat Örgütü lideriyle telefonda görüşen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, önemli açıklamalarda bulundu. Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'na ilişkin tebrik mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Reisi, mesajında İsrail için bölgede denklemlerin değiştiğini belirtti. Hamas'ı ve Filistin halkını İsrail'e karşı gerçekleştirdikleri askeri operasyon nedeniyle kutlayan Cumhurbaşkanı Reisi, Hamas'ın saldırısı için “Bu sahte Siyonist rejime karşı direnişin tezahürüdür” dedi.

Saldırıya dahil değiliz

Dün acil toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde İran'ın BM misyonu, Hamas saldırılarına karışmadıklarını aktardı. İran'ın Birleşmiş Milletler misyonu tarafından Hamas saldırısının sorumlusu olarak İsrail gösterilirken, bu saldırının İsrail'in yıllardır süre gelen işgal ve suçlarının sonucu ortaya çıkan meşru müdafaa olduğu savunuldu.

Yapılan açıklamada, "Filistin'e destek veriyoruz. Ancak Filistin'in düzenlediği saldırıya dahil değiliz" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)