Hakan Fidan görüşmesi sonrası Blinken'dan skandal paylaşım

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinin ardından skandal bir paylaşıma imza atan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Türkiye'nin ateşkes çağrısını teşvik ettim” ifadelerini kullandı. Tepkilerin ardından Blinken, sosyal medya mesajını sildi.

DÜNYA 10.10.2023, 10:21 Şeyda Gül
Hakan Fidan görüşmesi sonrası Blinken'dan skandal paylaşım

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türk mevkidaşı Hakan Fidan yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşım yaptı. Mesajında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Hamas'ın İsrail'e yönelik terör saldırıları hakkında yine bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Blinken, “Türkiye'nin ateşkes çağrısını ve Hamas'ın acilen tüm rehineleri serbest bırakmasını teşvik ettim” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, mevkidaşı Fidan'la ikinci telefon görüşmesini gerçekleştirmişti.

Bakanlıktan açıklama yapılmıştı

Görüşmeye ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “İkili, 'Hamas'ın İsrail'e terör saldırısını' görüştü. Blinken, Türkiye'nin süregelen angajmanını teşvik etti. ABD'nin Hamas'ın saldırıları durdurması ve tüm rehineleri bırakmasına odaklandığını ifade etti” ifadelerine yer vermişti.

Blinken paylaşımı sildi

Blinken sabah saatlerinde sosyal medya paylaşımını sildi. Ancak bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamanın ise durduğu görüldü.

CENTCOM da silmişti

Geçtiğimiz hafta ise Türkiye'ye ait bir İHA'nın ABD tarafından düşürülmesinin ardından ABD Merkez Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan paylaşım silinmişti. CENTCOM sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "bölgesel güvenlik ve istikrarı" tehdit eden faaliyetlere karşı olduklarını, meşru müdafaa hakkını kullanmaya hazır olduklarını ifade etmişti.

Olayın ardından ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise PKK ile mücadelede Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ettiklerini, Türkiye'nin en güçlü ve en değerli NATO müttefiklerinden biri olduğunu ve ortaklığın devam edeceği kaydedilmişti.

CENTCOM'un daha sonra sosyal medya paylaşımını sildiği görüldü.

Yorumlar (0)