ABD'de tedarik sıkıntısı: 9 şirkete soruşturma

ABD’de Federal Ticaret Komisyonu, 9 büyük toptancı, perakendeci ve tüketim malları tedarikçisinden ayrıntılı bilgi istedi ve firmalara 45 gün süre verdi. 

DÜNYA 30.11.2021, 09:39 01.12.2021, 09:11
ABD'de tedarik sıkıntısı: 9 şirkete soruşturma

Tedarik zincirinde birtakım problemlerin yaşandığı ABD'de soruşturma kararı verildi.

Şirketlerden bilgi talep edildi

ABD Federal Ticaret Komisyonu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayarak aralarında Kroger, Amazon ve Walmart’un d olduğu 9 büyük firmadan ayrıntılı bilgi talep etti.

FTC'den gelen açıklamada, devam eden tedarik zinciri aksamalarının ardındaki sebeplerin, tüketiciler için bu aksamaların nasıl problemelere yol açtığının ve ABD ekonomisinde rekabete ne derece zarar verdiğinin incelenmesi amacıyla firmalardan bilgi istendiği belirtildi.

45 gün süre 

Ülkedeki 9 büyük tüketim ürünleri tedarikçisi, toptancı ve perakendeciden ayrıntılı bilgi talep edildiği ifade edilen açıklamada, bu firmalar arasında Amazon, Walmart, Kroger, Associated Wholesale Grocers, C&S Wholesale Grocers, Procter & Gamble, McLane, Tyson Foods ve Kraft Heinz'in olduğu bildirildi.

45 gün süre verildiği belirtilen şirketlerin, tedarik zincirlerine ilişkin stratejiler de dahil olmak üzere marka seçimi, tedarikçi, satış hacimleri, kâr marjları, maliyetler, pazarlama, fiyatlandırma ve pazar paylarına ilişkin dahili belgeleri sağlamalarının gerekeceği belirtildi.

Ayrıca soruşturma kapsamında, tedarik zinciri aksamalarının rekabete, kıtlığa ve darboğazlara aykırı uygulamalara sebep olup olmadığı ya da artan tüketici fiyatlarına katkı sağlayıp sağlamadığının inceleneceği bildirildi.

ABD Başkanı Biden da küresel tedarik zincirindeki darboğazları ve enflasyonla mücadele faaliyetlerini görüşmek amacıyla bazı büyük perakende firmalarının yöneticileriyle daha önce bir araya gelmişti.

Yorumlar (0)