Meteoroloji uyardı: Bazı iller için "tam fırtına" bekleniyor

Yurtta yapılan son değerlendirmelere göre İç Anadolu, Ege, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun büyük kısmında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Gök gürültüsünün de eşlik edeceği yağışlar sırasında kuvvetli rüzgar oluşma ihtimali yüksek. Mecburi haller dışında dışarı çıkılmaması yönünde uyarı yapılıyor. 

YAŞAM 30.11.2021, 09:39 01.12.2021, 09:08
Meteoroloji uyardı: Bazı iller için "tam fırtına" bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünkü hava durumu tahmin raporlarını sabahın erken saatlerinde yayınladı. Ülkenin büyük kesiminde görülecek olan sağanak yağışa gök gürültüsü ve kuvvetli rüzgarın da eşlik etmesi beklenirken toplu taşımalar ve trafikte aksamalar, su taşması ve sel basması, çatı uçması gibi durumların yaşanacağı öngörülüyor.  



Karadeniz’de kuvvetli yağış bekleniyor 

Meteoroloji tarafından yayınlanan tahminlere göre Karadeniz başta olmak üzere Akdeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Doğu Anadolu’nun kuzey ile batı kesimlerinde yağış görülecek. Gün içerisinde ülke geneline yayılacak olan yağışların akşam saatleriyle birlikte Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve İç Anadolu’nun kuzeybatısına geçeceği öngörülüyor. Akşam saatlerinde yurdun yüksek kesimlerinde başta olmak üzere belirtilen bölgelerde karla karışık yağmur veya kar bekleniyor.  



Hava sıcaklıkları 8 derece düşecek 

Tahminlere göre yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hava sıcaklıkları ortalama 4-8 derece arasında düşecek. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz’de ise sıcaklıkların sabit kalacağı öngörülüyor. 

Rüzgar özellikle öğle saatlerinde Marmara’da 100 km/saati bulacak. Doğu Anadolu’nun doğu ve kuzeyinde, Batı Akdeniz’de, İç Anadolu’da ve Ege’de ise rüzgarın 110 km/saati bulması ve “tam fırtına” halini alması bekleniyor.  



Bazı illerdeki hava sıcaklıkları: 

  • Diyarbakır: Az ve/veya parçalı bulutlu 16 derece 
  • Erzurum: Parçalı ve/veya çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve/veya kar yağışlı 13 derece 
  • Trabzon: Parçalı ve/veya çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı 18 derece 
  • Samsun: Parçalı ve/veya çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı 17 derece 
  • Antalya: Parçalı ve/veya çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 23 derece 
  • Adana: Parçalı ve/veya çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 23 derece 
  • İzmir: Parçalı ve/veya çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19 derece 
  • İstanbul: Parçalı ve/veya çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15 derece 
  • Ankara: Parçalı ve/veya çok bulutlu, gün içinde sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu 17 derece 

Yorumlar (0)