ABD'de ortaya çıkıp kaybolan metal blok, şimdi de Romanya'da görüldü!

ABD'nin Utah eyaletinin ücra bir bölgesinde gözlenen gizemli metal monolitten sonra şimdi de Romanya’nın 'Kutsal Dağı' bölgesinde üçgen bir monolit daha ortaya çıktı.

DÜNYA 01.12.2020, 18:25
ABD'de ortaya çıkıp kaybolan metal blok, şimdi de Romanya'da görüldü!

ABD’nin Utah eyaletinde gözlenen ve geldiği gibi birden kaybolan metal monolitin nereden ve nasıl geldiği ya da kim tarafından yapıldığı daha tam olarak tespit edilememişken, geçtiğimiz perşembe günü Romanya'nın kuzeyindeki Piatra Neamt şehrine bağlı Batca Doamnei tepesinde parlak üçgen şeklinde gizemli bir sütun daha bulundu.

M.Ö. 82 ile 106 yılları arasında antik topluluk olan Daçyalılar tarafından inşa edilen ve önemli bir arkeolojik simge olan Petrodava Dacian Kalesi'nden birkaç metre uzaklıkta tespit edilen ve yaklaşık olarak 4 metre boyundaki monolitin bir yüzü, bölgede 'Kutsal Dağ' olarak isimlendirilen Ceahlau Dağı'na bakıyor.

Romanya'nın en önemli dağlarının başında gelen Ceahlau Dağı, ülkenin yedi doğal harikasından biri olarak gösterilmişti.

Romanyalı yetkililer de işin içinden çıkamadı

Romanyalı yetkililer, gizemini koruyan monolitin kim ya da kimler tarafından dikildiğini bilmediklerini belirtiyor. Neamt Kültür ve Miras yetkilisi Rocsana Josanu, "Monolitin tuhaf bir şekilde ortaya çıkışını araştırmaya başladık. Özel bir bölge üzerinde bulunuyor. Fakat henüz monolitin sahibinin kim olduğunu tespit edebilmiş değiliz." dedi.

Romanya’da bulunan söz konusu monilitin, ABD'nin Utah eyaletinde kısa bir süre önce keşfedilen metal monolitin sonrasında ortaya çıkması yapıya olan ilgiyi zirveye çıkardı.

18 Kasım’da da Utah eyaletinde drone ile yaban koyunu sayımı yapan milli park görevlilerince tesadüf eseri uzun ve parlak metal monolit tespit edilmişti.

Cismin ne zaman ve nasıl çöle yerleştirildiğiyle ilgili sorular cevapsız kalırken, meraklı insanların bölgeye akın etmesine sebep olmuştu.

Bulunduğu günden beri uzaylılarla ilişkilendirilen ve çeşitli komplo teorilerine konu olan parlak metal monolit geçen cuma günü yine ortadan kaybolmuştu.

Yorumlar (0)