ABD'de göçmenlerin bulunduğu liseye silahlı saldırı: 6 yaralı

Kuzey Californiya şehrindeki yöneticiler, Oakland'da yer alan bir okul kampüsüne silahlı saldırı gerçekleştiğini açıkladı. Gerçekleşen olayda en az altı vatandaşın yaralandığı ifade ediliyor.

DÜNYA 29.09.2022, 10:36 30.09.2022, 09:11
ABD'de göçmenlerin bulunduğu liseye silahlı saldırı: 6 yaralı

Saldırının Rudsdale Newcomer Lisesi'nde gerçekleştiğini açıklayan Oakland Polis Şefi Yardımcısı Darren Allison, en az altı kişinin yaralandığını dile getirdi.

Göç edenlere hizmet veren bir okuldu

Okulun resmi web sitesinde yayınlanan verilere göre lise, mezun olamama tehlikesi bulunan ve kendi ülkeleri içerisinde “istikrarsızlık ve şiddet sebebiyle” göç ettikten sonra ABD'ye yeni gelen öğrencilere hizmet sağlıyor. Saldırının gerçekleştiği okul, Doğu Oakland'da bulunan Fontaine Caddesi'nde lise ve ortaokul öğrencilerine hizmet sağlayan bitişik şekildeki dört okuldan biri tanesi olarak biliniyor.

Hastanelere gönderildiler, üçünün durumu kritik

Sağlık görevlilerinin yaralıları hastaneye sevk ettiğini dile getiren Oakland itfaiye sözcüsü Michael Hunt, kişilerin hepsinde ateşli silah yarası bulunduğunu aktardı.

Highland Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan üçünün durumunun kritik olduğu, diğer üçünün ise son durumunun bilinmediğini ifade edildi.

Yorumlar (0)