ABD askerine verilmişti: 2 aylık Afgan bebek kayıp

Taliban'ın 15 Ağustos tarihinde Afganistan'da hakimiyeti ele almasının akabinde ülkeden kaçan bir Afgan ailenin, Kabil Havaalanı'ndaki kaosta bir ABD askerine teslim ettikten sonra kayıplara karışan 2 aylık bebeğinin bulanamadığı belirtildi.

DÜNYA 08.11.2021, 18:44
ABD askerine verilmişti: 2 aylık Afgan bebek kayıp

İngiltere medyasında yer alan habere göre, 19 Ağustos günü ailesi ile birlikte ülkeden kaçmaya çalışan Kabil’deki Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği personeli Mirza Ali Ahmadi’nin Kabil Havaalanı'ndaki parmaklıkların üstünden bir ABD'li askere verdiği bebeğinden bir daha haber alınamadı.

Sohail ismindeki 2 aylık bebeğini demir parmaklıkların diğer tarafında bulunan Amerikalı askere uzattığını ifade eden Ahmadi, bir süre sonra ailesi ile birlikte karşı tarafa geçiş yaptıklarında, diğer ailelerin aksine evlatlarını bulamadıklarını kaydetti.

Dışişleri'nden açıklama

Ahmadi, bir personelin, bebeğin Afganistan dışına götürülmüş olabileceğini belirtmesi üzerine karısı ve diğer 4 evladıyla tahliye uçağına bindiğini aktardı.

Almanya ve Katar üzerinden Texas eyaletindeki Forth Bliss üssüne varan ailenin, çocuklarını aramayı sürdürdüğü öğrenildi.

ABD'nin Dışişleri Bakanlığı, bütün yolları kullanarak çocuğu bulmak için uluslararası camiayla çalışıldığı açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)