Balık fiyatlarına 'sis' zammı

İstanbul açıklarında balık avı 'sis'e takıldı. Tezgahlardaki balık miktarı azaldı, fiyatlar ise 2'ye katlandı.

EKONOMİ 08.11.2021, 19:12 09.11.2021, 15:58
Balık fiyatlarına 'sis' zammı

Megakent İstanbul'da etkisini gösteren sis, balık tezgahlarını da olumsuz yönde etkiledi. Bu sezon kilogramı 15 liraya alıcı bulan hamsi, bu hafta itibarıyla fiyatını hemen hemen 2'ye katlayarak 25 TL liradan satılıyor. Tezgahlardaki yerini alan istavrit geçtiğimiz haftaya kadar 20 liradan satılırken, bugün 25 TL liradan satışa sunuluyor. Geçtiğimiz hafta 35 liradan satılan ve büyük rağbet gören çinekop ise meydana gelen sis hadisesinden sonra fiyatını neredeyse 2'ye katlayarak 65 lira üzerinden satılmaya başlandı.

"Ocak ayına kadar bu şekilde devam eder"

Balıkçılar, sis sebebiyle az miktarda avlanan balığın fiyatlarında artış yaşandığını ifade ederek, ocak ayına değin hamsi fiyatlarının bu çizgide ilerleyeceğini ve 2022 itibarıyla hamsinin tezgahlarda daha az miktarda bulunacağını vurguladı. Balıkçılar, fırtına, yağmur ve sis gibi doğa hadiseleri sebebiyle avlanmanın etkilendiğini ve balık avcılarının açılamadığını, tüm bunların da tezgahtaki balığın fiyatını devamlı olarak artırdığını kaydetti.

"Sis her şeyi olumsuz etkiledi"

Balıkçılardan Kadir Duman, fiyatların tüm balık çeşitlerinde yüzde 50 oranında zamlandığını, bazı balıklarda fiyatların 2'ye katlandığını dile getirerek, "Geçtiğimiz hafta balık fiyatlarımız 10 ila 15 lira düzeyindeydi, an itibarıyla 20 ila 25 lira düzeyine yükseldi. Balıkçılar denize açılamıyor, balığa ulaşamıyor. Örnek vermek gerekirse çinekop 35 liraya kadar inmişti, an itibarıyla 65 liradan satıyoruz. Lüfer fiyatları da 60 lirayı gördü. Meydana gelen sis sebebiyle tezgahlar boşaldı ve balık az olduğu için fiyatlar arttı. Balık miktarı çok olunca fiyatlar azalıyor. Yani sis her şeyi etkiledi." şeklinde konuştu. 



Yorumlar (0)