AB "Covid-19 Müdahale Ekibi" kurdu

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Covid-19 (yeni tipi koronavirüs) çok yönlü mücadele için "Koronavirüs Müdahale Ekibi" kurulduğunu açıkladı.

DÜNYA 02.03.2020, 15:54
AB "Covid-19 Müdahale Ekibi" kurdu

Brüksel'deki ERCC'de (Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi) kameralar karşısına geçen Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya gündeminin ilk sıralarına oturmasından sonra salgının gelişimini yakından izlediğini ve bilgilendirmelerde bulunduğunu ifade etti.

ECDC'nin (Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi) Avrupa'da Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasıyla alarm düzeyini "orta" seviyeden "yüksek" seviyeye çıkardığını kaydeden AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Komisyonunun çok yönlü mücadele için "Koronavirüs Müdahale Ekibi" kurduğunu duyurdu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Koronavirüs Müdahale Ekibi; 'tıbbi, ulaştırma ve ekonomi' olmak üzere üç anabaşlık altında faaliyetlerini sürdürecektir." dedi.

Koronavirüs Müdahale Ekibi "tıbbi" alanda, araştırma-geliştirme, bilgi paylaşımı, iyileştirme gibi konulara odaklanırken, "ulaştırma" alanında seyahat önerileri ve Schengen bölgesi gibi konuları değerlendirecek. Üçüncü alan olan "Ekonomi" konusunda ise Koronavirüs Müdahale Ekibi Covid-19'un işletmelere, endüstri ve ticarete etkilerini araştıracak.

Koronavirüs Müdahale Ekibinde bulunacak isimler ise şu şekilde belirlendi:

-Avrupa Birliği Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Janez Lenarcic
-Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides
-Ulaştırmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Adina Valean
-Ekonomik İşlerden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni.

Yorumlar (0)