7.4'lük deprem sonrası Türk arama kurtarma ekibi bölgede

Tayvan'da 4 Nisan'da meydana gelen ve 13 kişinin ölümüne yol açan 7,4'lük depremin ardından yola çıkan Türk ekibi, bugün başkent Taipei'ye indi. Tayvan İçişleri Bakanı, 7 kişilik Türk ekibin dron konusunda uzman olduğunu bildirdi.

DÜNYA 06.04.2024, 18:14 06.04.2024, 18:26 Hakan Öksüz
7.4'lük deprem sonrası Türk arama kurtarma ekibi bölgede

4 Nisan Perşembe günü Tayvan'ın Hualien kentinde büyüklüğü 7,4 olarak açıklanan bir deprem meydana geldi. Ülkenin doğu kıyısında meydana gelen deprem, Japonya'dan hissedildi.

Bu depremden 20 dakika sonra bu kez kentin 11 kilometre kuzeydoğusunda 6,4'lük bir başka sarsıntı kaydedildi. Depremlerde 13 kişi öldü, en az bin 145 kişi yaralandı.

Tayvan İçişleri Bakanı: "Türk ekibi dron konusunda uzman"

Deprem sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken Türkiye'den de yardım gecikmedi. 7 kişiden oluşan Türk ekip, bugün başkent Taipei'ye inerek deprem bölgesinde gitti.

İçişleri Bakanı Lin Yu Chang, Türk ekibin dronlar konusunda uzmanlaşmış olduğunu ve gelişmiş cihazlarını yanlarında getirdiklerini söyledi.

"Teknik yardım kabul ettiğimiz tek ülkenin Türkiye"

Tayvan'ın teknik yardım kabul ettiği tek ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Lin, "Depremin en çok etkilediği Taroko vadisinde çalışacaklar. Bizim dron ekipmanlarımız orada yetersiz kaldı. Türk ekibinin deneyimine ihtiyacımız var." dedi.

Yorumlar (0)