50 aracı selde yüzen Almanya’daki Türk’ün yaptığı şey duygulandırdı 

Almanya’da etkili olan selde Türk vatandaşları da büyük acılar çekti. Evleri ve iş yerleri kullanılamaz hale gelen bir Türk’ün araçları sel içerisinde yüzerken yaptığı ise hem duygulandırdı hem de hayrete düşürdü. 

DÜNYA 17.07.2021, 08:47
50 aracı selde yüzen Almanya’daki Türk’ün yaptığı şey duygulandırdı 

Almanya’nın Rheinland-plafz ve kuzey-Ren Vestfalya bölgelerinde yaşanan sel felaketinde 106 kişinin öldüğü ve binden fazla kişinin kayıp olduğu biliniyor. İki eyalette de yüzlerce ev ve iş yeri kullanılamaz hale gelmiş durumda. Bölgeden onlarca aile ise tahliye edildi. 

Rheinland-Plafz bölgesinin Sinzig şehrinde yaşayan Orhan Er ve Ali Sarısu da selden büyük oranda etkilenen kişiler arasındaydı. 17 senedir Almanya’da ve 5 senedir de Sinzig’te yaşadığını belirten Sarısu, 02.00-02.30 gibi su sesiyle uyandığını ve hayatında ilk kez böyle bir felaketle karşılaştıklarını aktardı. 



“Her şey suda yüzüyordu” 

Sarısu: “Eşyalar, çöp konteynerleri, arabalar... Her şey suda yüzüyor ve oradan oraya sürükleniyordu. Dua etmekten başka çaremiz yoktu. Dışarı çıkamıyorduk. İtfaiyeyi çağırmışlar. Hemen geldiler ve suyun tahliyesi için işlem başlattılar. Sabah uyandığımızda su büyük oranda çekilmişti. Ortaya çıkan manzara savaş alanı gibiydi.” 



“Bize kimse bir şey söylemedi, biz yalnızca bekledik” 

Otomobil satıcılığı yapan ve aynı zamanda oto tamirhanesi işleten Orhan Er: “Bize kimse bir şey söylemedi. Bizim de elimizden bir şey gelmezdi. Biz de bir şey yapamadık, yalnızca oturup bekledik. Suyun bu denli yükseleceğini bilemedik.” 



“Dışarı çıktım ama eve geri dönemedim” 

Orhan Er: “02.00 civarında itfaiyenin sesini duydum. Karşı caddedeki evleri tahliye ediyorlardı. Bizim de çıkmamız gerekecek mi diye sormaya gittim ama geri dönemedim çünkü sular çok yükselmişti. Sonra oğlum araba ile beni aramaya çıkmış. Olduğum yere kadar beni arayıp bulmuş. Hanımımı ve çocukları da alarak bölgeden uzaklaştık. Evimizden hiçbir şey almadık 48 senedir burada yaşıyorum. İş yerimizde 50 adet aracımız vardı. Arabalarımız her tarafta yüzdü hatta birkaçı da ters dönmüş. Çok fazla zararımız var.” 



“İlk işimiz şanlı bayrağımızı yıkamak oldu” 

Er: “Şu anda evin içinde kullanılacak eşyaları ayırıyoruz ve enkazı toplamaya çalışıyoruz. Evde bir bayrak bulduk. İlk işimiz de şanlı bayrağımızı yıkayıp asmak oldu.” 

Yorumlar (0)