ABD’li avukat: “FETÖ, dünyanın en tehlikeli tarikatlarından” 

ABD’li Avukat Robert Amsterdam, yıllardır FETÖ’yü araştırdığını, normal terör örgütü gibi olmadıklarını ve dünyanın en tehlikeli tarikatlarından biri olduğunu savundu. 

GÜNDEM 17.07.2021, 09:34 18.07.2021, 13:01
ABD’li avukat: “FETÖ, dünyanın en tehlikeli tarikatlarından” 

ABD’deki bir hukuk firmasının sahibi olan Avukat Robert Amsterdam, 6 senedir Gülen örgütünü araştırdığını belirterek bulduğu belgeleri ve yorumları basına açtı. Türkiye’den bir haber ajansına mülakat veren Avukat Amsterdam, 15 Temmuz gecesinde ABD Büyükelçisi’nin ofisinde olduğunu belirterek sözlerine başladı: “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’nin ABD Büyükelçisi’nin ofisindeydim. Burada televizyonu izledikten sonra her şeyden haberim oldu. Sonrasında bir haber kuruluşu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya kaçtığı yönünde haberler yayınladı ve bazı haber kuruluşları da benimle iletişime geçti. Benimle konuşmak isteyenler ‘Bu çok iyi düzenlenmiş bir komplo. Sanırım Gülen ve örgütü, işin içinde.’ diyen ilk kişilerden biriydim. Çünkü bu durum, Erdoğan’ın ülkeyi terk ettiği haberleri gibi ABD faaliyetleri ile koordineli gibi görünüyordu.” 

“Türk toplumunun her alanına nüfuz etmek istediler” 

Amsterdam: “21. Yüzyılda bu örgütün böyle bir saldırı gerçekleştirebilmesi oldukça şaşırtıcı. Dürüst olmak gerekirse yabancı aktörlerin de işe dahil olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu durum oldukça organize ve koordineli görünüyordu. Gülenciler polise ve orduya nüfus etmişti. Ve bu da belgelenmişti. Şirketim, darbe öncesinde Gülen’i araştırmaya başlamıştı. Türk toplumunun her alanına nüfuz etmek istediklerini biliyoruz.” 



“Türk halkının kahramanlığı, ABD’de tanınmadı” 

Amsterdam: “Türk halkının kahramanlığı ve zaferi, ABD’de ve pek çok ülkede gerektiği gibi tanınmadı. Sokaklarda yiğitçe savaşan Türk halkı için ve hangi partiden olduğu önemli olmaksızın tek vücut haline gelen siyasiler için bu, oldukça önemli bir gün. Halk tarafından engellenen 15 Temmuz darbe girişimi, dünya demokrasi tarihinde oldukça önemli bir gün. Hem insanların eylemlerinin hem de internetin o dönemde kullanımının demokrasiyi kurtardığını düşünüyorum. İnternet kullanımı 21. Yüzyılda darbe girişimini engelleyebileceği gibi FETÖ gibi yabancı örgütleri de insanlara tanıtabilir. Bu sebeple hükümetler, sosyal medyaları güvende tutmak
zorundadır.” 

“15 Temmuz süreci pek çok kişinin gerçek yüzünü gösterdi” 

Amsterdam: “Yaklaşık 6 senedir Gülen’i araştırıyoruz. Bence Gülenciler, dünyanın en tehlikeli tarikatlarından. Fakat bunlar normal terör örgütü gibi de değiller. Fazla sofistikeler. Kendilerini açık fikirli, demokratik ve sempatik gösteriyorlar. Pek çok maske takabiliyorlar. Afrika’da, ABD’de ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde oldukça başarılı oldular. Yalnız Türkiye’yi değil tüm dünya insanlarını FETÖ’nün tehlikeleri konusunda eğitmeye gereksinimimiz var. O gün, pek çok kişiye Gülen örgütünün gerçek yüzünü gösterdi. 15 Temmuz’un da 6 Ocak ABD kongre baskını gibi araştırılması gerekiyor. Bu sebeple ABD’deki kolluk kuvvetlerini de göreve çağırmamız gerek.”

Yorumlar (0)