16 yaşındaki çocukla mesajlaşan bakan: Aptalca davrandım!

İskoçya Maliye Bakanı Derek Mackay, 16 yaşındaki bir erkek çocukla altı ay boyunca mesajlaşması nedeniyle istifasını sundu.

DÜNYA 06.02.2020, 13:49
16 yaşındaki çocukla mesajlaşan bakan: Aptalca davrandım!

İskoçya’da yayınlanan The Scottish Sun gazetesi Derek Mackay’in altı ay boyunca 16 yaşındaki bir erkek çocuğa Instagram ve Facebook üzerinden tam 270 mesaj gönderdiğini kaydetti. 

Gazete tarafından yayımlanan mesajlarda Mackay’in çocuğa "şirin olduğunu" söylediği, yeni saç tıraşı hakkında konuştuğu, onu akşam yemeğine ve parlamentodaki etkinliklere davet ettiği göze çarptı.

Gazete, çocuğun annesinin İskoçya Özerk Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeon’a giderek bakanın görevden alınmasını istediğini de kaydetti.

"Gerçekten çok üzgünüm"

İddialardan sonra gözlerin çevrildiği Derek Mackay, "Yaptıklarımın sorumluluğunu tamamıyla alıyorum. Aptalca davrandım ve gerçekten çok üzgünüm. Söz konusu kişiden ve ailesinden açıkça özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

İstifasını sunduğunu belirten Mackay, "Hükümette hizmet etmek büyük bir ayrıcalıktı ve ben iş arkadaşlarımı, destekçilerimi hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm” açıklamasında bulundu.

İstifayı kabul ettiğini açıklayan Nicola Sturgeon ise “Derek hükümete kaydadeğer katkılarda bulundu. Ancak davranışının gereken standartları karşılamakta başarısız olduğunun farkında” diye konuştu.

Skandal, Derek Mackay’in parlamentoda bakanlığının bütçesine dair yapacağı sunumun hemen öncesinde patlak verdi.

Mackay’in Nicola Sturgeon'un ardından İskoçya Ulusal Partisi'nin lideri olacağı bekleniyordu.

Yorumlar (0)