YouTube'da video bölümleme yapay zekaya devredilecek

Youtube tarafından yapay zekanın oluşturduğu otomoatik video bölümleri test edilmeye başlandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.11.2020, 18:06
YouTube'da video bölümleme yapay zekaya devredilecek

Dünyanın en popüler video paylaşım servislerinden Youtube, geçtiğimiz aylarda kimi video kısımlarına ayrılabilen yeni bir güncelleme duyurmuştu. Bu yeni güncelleme sayesinde içerik üreticileri tarafından video oynatıcı üzerindeki kimi bölümler konularına göre ayrılabiliyordu.

Kullanıcılar tarafından fareyle kimi bölümlerin üzerine gelindiği zaman bölümlerin hangi konuya ilişkin olduğu kolay bir şekilde görülebiliyor ve böylece daha da gelişmiş bir kullanıcı deneyimi elde ediliyor.

Yapay zeka otomatik olarak video bölümlerini test edecek

Şimdilik videoları bölümlemek için manuel olarak işlem yapılması gerekiyor. Fakat YouTube tarafından yapay zekanın oluşturduğu video bölümlerinin test edildiği kaydedildi.

Yeni özellikle birlikte Youtube'un makine öğrenme sistemi, videolardaki içeriği otomatik olarak analiz edecek ve bölümleyebilecek. Bununla beraber içerik üreticileri tarafından her video için tek tek uğraşılması ve bölünme yapılması gerekliliği de ortadan kalkacak.

Şimdilik yeni özellik küçük bir video grubunca test ediliyor. Fakat Youtube, kısa bir zaman içerisinde yapay zeka destekli video bölümleriyle de karşımıza çıkacak.

Yorumlar (0)