Yeni keşif! Bu kuşun yarısı erkek, yarısı dişi...

Amerika'da bilim insanlarınca ilginç bir kuş türü keşfedildi. Bu kuşun bir yarısı erkek, diğer yarısı dişi...

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.10.2020, 12:50 11.10.2020, 12:30
Yeni keşif! Bu kuşun yarısı erkek, yarısı dişi...

Amerika Birleşik Devletleri'nde bilim insanları tarafından yarısı erkek yarısı dişi olan ender bir kuş türü keşfedildi.

Erkek olan bölümü sarı ve turuncu renk tonlarına, dişi olan bölümü ise pembe ve kırmızı arası renk tonlarına sahip olan kuşun, genetik bir anomal sonucu bu durumda olduğu değerlendiriliyor.

The Independent’ta yer alan haberde bilim insanları "çift cinsiyet" ile "bir yarısı erkek diğer yarısı dişi olma" durumunun birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde çalışma yapan bir grup bilim insanı, hem erkek hem de dişi tüylere sahip bir kuş keşfetti. Gövdesinin bir yanı sarı ve tonlarına, diğer yarısında ise pembe ve tonlarına sahip tüyleri olan ötücü kuş türü henüz keşfedilmiş değil.

Araştırma grubundaki bilim insanları, yeni keşfedilen kuşun kanatlarının ve kuyruğunun arkasında da cinsiyet bağlamında önemli farklılıklar bulunduğunu, sol tarafın daha kahverengiye çaldtığını, sağ tarafınsa ise daha siyaha dönük olduğunu ifade ediyor.

Bilim insanları, henüz isim verilmeyen kuşun, genetik bir anomal sebebiyle yarısının dişi, yarısının erkek olduğunu değerlendiriyor.

Bilimsel çalışma yürüten ekip adına açıklama yapan Annie Lindsay, "Ekibimiz böylesine ender kuş türü bulduklarında çok heyecanlanıyor. Bu kuş türü de şimdiye kadar karşılaştıklarımızdan çok farklı. Kayıtlarda böyle bir kuş türü bulunmuyor. İlk olarak ekibimiz keşfetmiş oldu ve henüz isim vermedik. Hepimiz çok heyecanlıyız." diye konuştu.

Yorumlar (0)