Xiaomi dünyanın en yüksek kamera çözünürlüklü telefonu

Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun açıkladı. Dünyanın ilk 108 megapiksel akıllı telefonu geliyor. Jun yeni telefon Mi CC9 Pro modeline ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2019, 15:23 28.10.2019, 17:58
Xiaomi dünyanın en yüksek kamera çözünürlüklü telefonu

Dünyaca ünlü Çinli teknoloji firması Xiaomi uzun bir zamandır çıkardığı akıllı telefonlarla kullanıcıdan tam not almayı sürdürüyor. Xiaomi’nin yeni planı dünyanın 108 megapiksel çözünürlüğündeki ilk akıllı telefonunu çıkarmak.  108 megapiksel çözünürlüklü bu telefon aslında Samsung ISOCELL Bright HMX sensörlü model "Mi CC9 Pro". Aslına bakacak olursak 108 megapiksellik bu kamera sensörü, şirketin geçtiğimiz dönemlerde duyurduğu Mi Mix Alpha 'da da kullanılıyor ancak Mi CC9 Pro, Mi Mix Alpha'dan önce piyasaya sürülecek.

Samsung’un 108 megapiksel çözünürlüklü sensörü akıllı telefon sektöründe yeni bir sayfa açacak gibi duruyor. Bunun sebebi ise şimdiye dek üretilen hiçbir sensörün ISOCELL Bright HMX’in vadetmiş olduğu özelikleri sunmuyor olması. Öyle ki bu sensör, sensörlerin taklit edilmesiyle daha canlı ve daha parlak görüntüler oluşturabiliyor. Düşük ışık olsa bile mükemmel sonuç veren fotoğraflar ortaya çıkaran “Tetracell” isimli bir teknolojiyi de içerisinde barındırıyor.

Firmanın CEO’su Lei Jun, Mi CC9 Pro ile çekilmiş olan bir görüntüyü paylaştı. Yayınlanan görüntüde fotoğrafın tamamının yüzde 0.8’lik bir parçasını oluşturduğunu ve kısmen yakınlaştırma yapıldığını ifade etti. CEO’nun yayınladığı fotoğrafta 108 megapiksel büyüklüğündeki sensörün tüketicilere neler vadettiği bütün çıplaklığıyla görülebiliyor.

Paylaşılan fotoğrafa bakıldığında ufacık detayların bile çok açıkça görülebildiği kaydediliyor. Görüntü aslında bir demo. Çünkü Mi CC9 Pro’nun kamera performansının yalnızca ufak bir parçasını gözler önüne seriyor. İlerleyen zamanlarda kamera ile çekilen görüntüler arttıkça diğer özelliklerin de paylaşılacağını ifade edebiliriz.

Gelelim Mi CC9’un tanıtım tarihine. Telefon 5 Kasım tarihinde yapılacak tanıtımla birlikte piyasaya çıkacak. Böylece Mi CC9 Pro, dünyanın ilk 108 megapiksel sensörünün kullanıldığı telefon olacak. Bununla birlikte telefonun diğer teknik özellikleri de kamuoyuyla paylaşılmış olacak.

Xiaomi Mi CC9 Pro fiyatı

Xiaomi Mi CC9 Pro cihazının önündeki çentikte de Samsung GD1 sensörlü 32 megapiksel kamera yer alıyor.

Gorilla Glass 6 ile korunan ve 6,4 inç Full HD+ AMOLED ekranı bulunan Xiaomi Mi CC9 Pro, kutusundan Android 10 üstü MIUI 11 ile çıkıyor.

27W kablolu / 20W kablosuz hızlı şarj destekli 4.030 mAh pile sahip olan Mi CC9 Pro, üç farklı versiyona sahip.

6 GB RAM + 128 GB depolamaya sahip Xiaomi Mi CC9 Pro'nun yurt dışı fiyatı 311 dolar;

8 GB RAM + 128 GB depolamaya sahip Xiaomi Mi CC9 Pro'nun yurt dışı fiyatı 339 dolar;

8 GB RAM + 256 GB depolamaya sahip Xiaomi Mi CC9 Pro'nun yurt dışı fiyatı ise 382 dolar olacak.

Yorumlar (0)