WhatsApp’a dev yenilik! Binlerce dolarlık hizmet ücretsiz sunulacak

Mark Zuckerberg, işletmelerin hizmetine sunmak için tasarlanan WhatsApp Cloud API programını tanıttı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.05.2022, 10:07 21.05.2022, 10:16
WhatsApp’a dev yenilik! Binlerce dolarlık hizmet ücretsiz sunulacak

Conversations etkinliğinde konuşan Zuckerberg, işletmeler için yeni WhatsApp versiyonunu duyurdu. 

Business API, buluta geliyor

Dünyanın en büyük sohbet platformlarından biri olarak değerlendirilen WhatsApp, 2018’de Android, 2019’da ise iOS için işletme versiyonunu açıklamıştı. İş için WhatsApp şeklinde isimlendirilen bu yeni servis, çok kısa sürede popülerleşti. Facebook, söz konusu işletmelerin WhatsApp kullanımını kolaylaştırmaları ve özelleştirmeleri için WhatsApp Business API’ı tanıtmıştı. İşletmeler için tasarlanan bu programlama arayüzü, ciddi anlamda işletmelerin yüzünü güldürmüştü. Mesajlaşma oturumları, otomasyon araçları ve hazır mesaj şablonları ile büyük beğeni alan Business API, bu sefer de buluta geliyor.

“İşletmeler, bir dakikada çalışmaya hazır olacak”

Business API ile dikkat çeken Meta, yeni servisini açıkladı. Meta’nın Conversations etkinliğinde konuşan Mark Zuckerberg, işletmeler için WhatsApp Cloud API programını açıkladı. Dünyanın her bölgesinden işletmeler, Cloud API ile Meta’nın güvenli ve ücretsiz bulut hizmetleri yoluyla WhatsApp’ta bir varlık tasarlayabilecek. Meta, işletmelerin, Cloud API ile sunucu fiyatları ve problemleri ile uğraşmalarına gerek kalmayacağını ve güncel WhatsApp özelliklerinin hemen entegre olacağını duyurdu.

Meta, söz konusu kullanıcıların gizliliğine de önem verildiğini aktardı ve kullanıcıların izni olmadan işletmelerin, onlarla iletişime geçemeyeceğini de belirtti. Cloud API, saniyede 80 mesaj işleyebiliyor ve tamamı da Meta’nın güvenli sunucularında gerçekleşiyor. Haziran ayında tam kullanıma sunulması beklenen program, her ayın ilk salı günü en güncel özellikler ile gelecek. WhatsApp Cloud API, herhangi bir ekstra ücret talep etmeyecek ve sunucu sorunlarını Meta’nın halletmesi nedeniyle işletmelere para kazandıracak. Meta, standart API ile Cloud API’nın birlikte çalışacağını ve standart API servisinin terk edilmeyeceğini açıkladı.

Yorumlar (0)