Bill Gates, neden kripto paralara yatırım yapmadığını açıkladı

Dünyaca ünlü iş insanı Bill Gates, Reddit ile yaptığı özel söyleşide herhangi bir kripto para yatırımı olmadığını belirterek, “Ben genellikle değerli çıktıları olan ürünlere yatırım yapmayı tercih ediyorum” dedi. 

EKONOMİ 21.05.2022, 10:26 22.05.2022, 10:30
Bill Gates, neden kripto paralara yatırım yapmadığını açıkladı

Reddit’e özel açıklamalarda bulunan Amerikalı yatırımcı Bill Gates, kripto para dünyası ile ilgili önemli mesajlar verdi. Bugüne kadar kripto paralara herhangi bir yatırım yapmadığını belirten Gates, bundan sonra da bu tutumunu sürdüreceğini vurguladı. 

“Kripto para piyasasında hiçbir sermayem bulunmuyor”

Reddit’in kripto para piyasası üzerine sorduğu bir soruyu yanıtlayan Gates, “Benim Bitcoin ya da başka bir kripto para üzerine herhangi bir yatırımım yok. Kripto para piyasasında hiçbir sermayem bulunmuyor. Ben genellikle değerli çıktıları olan ürünlere yatırım yapmayı tercih ediyorum. Şirketlerin değerini belirleyen şey aslında ürettikleri ürünlerin ne kadar güzel olduğu ile alakalıdır. Kripto paralarda durum biraz karışık. İnsanların bunun üzerine ödeme yaptığı kadar değerlenen ve çöken bir sistemden bahsediyoruz” şeklinde konuştu. 

Bill Gates, uzun zamandır kripto paralara karşı bir tutum sergiliyor

Uzun bir süredir kripto para piyasasının çevreye zarar verdiğini savunan Bill Gates, buna rağmen kısa bir süre önce verdiği demeçte, insanların bu kadar hızlı şekilde kripto dünyasından kaçmasının ekonomik anlamda büyük endişeleri de beraberinde getirdiğini dile getirmişti. Bill Gates’in kripto para piyasasına yönelik son açıklamaları, sosyal medyada ünlü iş insanını bir kez daha gündeme taşıdı.

Yorumlar (0)