Whatsapp Web Uygulaması Nedir?

Whatsapp web uygulaması, kullanıcıların adından da anlayabileceği gibi Whatsapp sosyal medya uygulamasını bilgisayar ekranına taşımaya izin veren bir eklenti görevi görüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.06.2020, 22:57
Whatsapp Web  Uygulaması Nedir?

Whatsapp web uygulaması, kullanıcıların adından da anlayabileceği gibi Whatsapp sosyal medya uygulamasını bilgisayar ekranına taşımaya izin veren bir eklenti görevi görüyor. Çıktığı ilk yıl olan 2015 senesinden beri kullanıcılar tarafından oldukça sevilmiş ve her geçen gün popülerliğini arttırıyor. Bu eklenti sayesinde sevdiğimiz kişilerle dünyanın dört bir yanı üzerinden bilgisayar platformu sayesinde rahatça iletişime geçebiliriz. Yani telefonumuzun ekranına dokunmasak dahi çevremizle hala iletişim içerisinde kalabiliyoruz. Böylece telefonumuzun pil ömrü konusunda da önemli bir avantaj yakalamış oluyoruz. Ayrıca Whatsapp web uygulamanın kullanımı zaman konusunda da bireylere büyük avantajlar sağlıyor. Öyle ki bilgisayar üzerinden tanıdığınız insanlarla iletişime geçmek, telefon üzerinden yazışmaktan daha hızlı ve pratiktir. Alacağınız geri dönütler ise aynı durumda en hızlı şekilde tarafınıza iletiliyor. Anlattığımız bu özellikler, Whatsapp Web uygulamasını bilgisayar üzerinde en çok kullanılan sosyal medya aracı olmasını sağlıyor.

 Whatsapp Web Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

 Whatsapp web kullanıcılarının eklentiyi çalıştırmadan önce karşılarına iki seçenekli bir tercih ekranı çıkıyor. Kullanıcılar herhangi bir tarayıcı üzerinden web.whatsapp.com adresine erişerek telefondaki uygulamayı bilgisayar platformuna aktarabilir veya aplikasyonun işletim sistemini masaüstüne indirerek bağlantıyı gerçekleştirebilir. Whatsapp web uygulamasının masaüstü sürümü, sadece Windows ve Mac işletim sistemleri ile uyumludur. Aplikasyonu kullanabilmek için bilgisayarınız bünyesinde Windows 8 veya daha üstü bir işletim sistemine sahip olmalısınız. Ayrıca Mac kullanıcıları için önerilen en düşük işletim sistemi ise macOS 10.10 sürümüdür. Linux kullanıcılarının ise masaüstü Whatsapp web kullanımına şuan için izin verilmemektedir. Fakat bu kullanıcılar tarayıcıları üzerinden web.whatsapp.com adresi üzerinden aplikasyonu kullanmaya başlayabilirler.

whatsapp web

Whatsapp Web Ücretli Mi?

 2015 yılının ocak ayında hayatımıza giren Whatsapp web uygulaması, hayatımızı kolaylaştırdığı gibi sevdiklerimizle iletişim halinde olmamıza izin vermiyor. Telefonumuzun sarjının bitmesini istemediğimiz durumlarda bilgisayar platformu üzerinden sosyal hayata bağlı kalmamızı sağlıyor. Bu uygulamayla ilk defa karşılaşan kullanıcıların aklına gelen ilk soru ise herhangi bir ücret tarifesi var mı? oluyor. Bu sorunun cevabı olarak net bir şekilde hayır diyebiliriz. Whatsapp uygulaması çıktığı ilk günden beri bireyleri birbirlerine bağlayabilmek için kullanıcılardan hiçbir ücret talep etmiyor. Aynı zamanda Whatsapp medya unsurunun hiçbir eklentisi paralı bir şekilde çalışmamaktadır. Her uygulaması ücretsiz olarak sunulan Whatsapp web aplikasyonunu güvenle kullanabilirsiniz. Son olarak bu sistemin çalışabilmesi için yakın zamanda para talep edeceğini beyan eden veya sizden kullanım ücreti gibi tarifeler talep eden kişilere inanamamanız gerektiğini de belirtmekte fayda var.

Yorumlar (1)
Hatice soyal 4 yıl önce
Benim wsap kodu geliyor zaman gelecek çubuk gelsin kodu istiyorum