Twitter, yeni eklenen özelliğin kaldırılacağını özür dileyerek duyurdu

Sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz Kasım ayında kullanıcılara sunduğu ve Instagram'daki ‘story’ özelliğine benzeyen 'fleets'i, 3 Ağustos tarihinde kullanımdan kaldıracağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.07.2021, 15:05 16.07.2021, 12:19
Twitter, yeni eklenen özelliğin kaldırılacağını özür dileyerek duyurdu

Twitter, Kasım ayında getirdiği 'fleets' özelliğinin kullanıcılar tarafından çok tercih edilmemesi sebebiyle 3 Ağustos tarihinden itibaren bu özelliğin kullanımdan kaldırılacağını duyurdu.

Esprili bir dille duyurdu

Instagram'daki 'hikaye' özelliği gibi 'fleets' ile paylaşılan bir gönderi, 24 saat sonra kayboluyordu.

Şirket, bu özellikle beraber tweetlerin kalıcı olması nedeniyle fikirlerini paylaşma konusunda baskı hisseden kullanıcıların rahatlamasını hedeflediğini belirtmişti.

Fakat beklediği ilgiyi göremeyen şirket, bu özelliğin kaldırılacağına ilişkin açıklamayı Twitter hesaplarından esprili bir şekilde paylaştı. Twitter’ın resmi hesabından paylaşılan açıklamada, "3 Ağustos itibariyle Fleets'i kullanımdan kaldırarak yeni bir özellik için çalışmalara başlıyoruz. Özür dileriz ya da bir şey değil" açıklamasına yer verildi.

Sadece Instagram’da kalıcı olabildi

Snapchat ile sosyal medya kullanıcılarının hayatına giren hikaye özelliği, sosyal medya uygulamalarında yaygınlaşsa da bunların arasında yerini sağlamlaştırabilen tek uygulama Instagram oldu. 

'Fleets' özelliğiyle kullanıcılar metin, video ve fotoğraf paylaşabiliyordu.

Kullanıcıların paylaştığı hikayeler, Twtiter'da kullanıcıların ana sayfasının üst bölümünde Twitter ana sayfasında üst kısımda ve profil fotoğrafında yer alıyordu.

Yorumlar (0)