Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu için tarih verildi

Mehmet Fatih Kacır, ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla beraber 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.01.2024, 00:11
Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu için tarih verildi

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, ülkemizin insanlı ilk uzay görevi için geri sayım devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, ülkemizin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla beraber 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de yapılacak fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru hareket edeceğini kaydederek, "Bu tarihi misyon, ülkemizin uzay bilimi faaliyetlerinde önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek jenerasyonlar için de çok büyük bir ilham kaynağı olacak." yorumunda bulundu.

"Karantina başlıyor"

Ayrıca, ülkemizin ilk astronotu Gezeravcı da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Operasyonel sürecin ilk basamağı olan karantina, bugün itibarıyla başlıyor." ifadesine yer vermişti.

Mürettebatın 1,5 gün boyunca sürecek yolculuk neticesinde, 19 Ocak 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)