Tesla eriyor: Piyasa hakimiyetini kaybedebilir!

Edinilen bilgiye göre elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın piyasa değeri, son bir buçuk ay içinde 400 milyar dolar düştü. Bazı uzmanlara göre Tesla, ilerleyen yıllarda pazar hakimiyetini kaybedecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.05.2022, 18:20 Hakan Öksüz
Tesla eriyor: Piyasa hakimiyetini kaybedebilir!

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu olan milyarder girişimci Elon Musk, önceki haftalarda Twitter'ı satın alacağını duyurmuştu.

Twitter için 44 milyar doları gözden çıkardığını belirten ünlü milyarder, yapacağı değişiklkleri sıralamıştı. Twitter'ı çok daha güvenli bir ortama dönüştüreceklerini kaydeden Musk, "Bot hesaplar temizlenecek." demişti.

Andrew Poreda: Yatırımcıların bazıları tehlikeyi görüyor!

Edinilen bilgilere göre elektrikli araba üreticisi Tesla'nın bazı hissedarları, Elon Musk'ın yönetim anlayışından hoşnut değil. Şirkette denetim yapan neredeyse hiçbir kurulun bulunmadığını kaydeden Andrew Poreda isimli bir yatırımcı, "Tesla yatırımcılarından bazıları tehlikeyi görüyor. Şirketin geleceğine ilişkin bazı olumsuzlukları herkes sezebiliyor." dedi.

Çevre sağlığını korumak için fosil yakıtların azaltılması gerektiğini belirten elektrikli otomobil üreticisi Tesla, otomotiv dünyasına hızlı bir giriş yapmıştı. Elon Musk'ın tanıtım çalışmalarıyla birlikte piyasa değerini yaklaşık 1 trilyon dolara yükselten şirket, bir süre sonra düşüşe geçmişti.

Bir buçuk ayda 400 milyar dolar zarar!

Tesla şirketinin sadece son bir buçuk ayda 400 milyar dolar değer kaybettiği söyleniyor. Halen daha elektrikli otomobil dünyasının zirvesinde yer alan Tesla, birçok riskle karşı karşıya. Bu risklerden birinin, koronavirüs karantinasına giren Çin'de üretimin yavaşlaması olduğu söyleniyor.

Tesla, aslan payını devredecek!

2020 yılında dünya çapında bir pandemiye dönüşen koronavirüs salgınıyla birlikte ortaya çıkan çip kıtlığı, şirketin önündeki büyük engellerden biri olarak gösteriliyor.

Sektörün önde gelen isimlerine göre Tesla, ilerleyen yıllarda piyasa hakimiyetini yitirecek. Volkswagen ve Hyundai gibi otomotiv devlerinin elektrikli araç modelleri üreteceğini söyleyen bazı uzmanlar, "Tesla, aslan payını devredecek." yorumunda bulunuyor.

Yorumlar (0)