Samsung'tan katlanabilir telefonlarda büyük değişiklik

Samsung’un katlanabilir telefonların ilk markası Fold üretiminin yeni modelinde ultra ince cam teknolojisiyle ciddi bir değişikliğe gideceği ifade ediliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 15:30
Samsung'tan katlanabilir telefonlarda büyük değişiklik

Samsung Galaxy Fold ile birlikte bundan sonraki katlanabilir telefon modellerinde Ultra ince cam kullanmayı hedefliyor. Şirket bundan sonra katlanabilir telefon tasarımlarında ciddi bazı değişiklikler yapacak.

Galaxy Fold modelinin ekran kapağı plastik ve çizilmesi de oldukça kolay. Bundan dolayı Samsung Galaxy Fold’da kullanılan plastik poliimid katmanının gelecek yıllardan itibaren Ultra İnce Cam ile değiştirilmesi düşünülüyor.

Ultra İnce Cam’ın kalınlığı yalnızca 0.1 mm ve neredeyse gözle görülemiyor. Bu teknolojinin üretimi bir hayli zor, fiyatı da yüksek. Bununla beraber çizilmeye karşı dayanıklılığı ve estetik olarak duruşu gibi önemli bazı avantajları var. İnce olması esnek olma özelliğini de beraberinde getirse de, tahmin edilebileceği üzere cam malzeme plastik malzemeye göre kırılmaya çok daha elverişli.

Samsung’un bir sonra üretilecek Fold modelinin kitap gibi katlanması değil de kapak gibi katlanması düşünülüyor. Ultra ince cam maliyetleri de hesaplandığı zaman mevcut 1980 dolarlık fiyat etiketi biraz daha düşüş göstererek 1500 dolar bandına düşebilir. Daha kompakt bir tasarıma sahip yeni Fold modelinin 6.7 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Yorumlar (0)