Sadelikte yeni adım: iOS 16.2 Özel Erişilebilirlik Modu geliyor

iPhone cihazlara getirilecek iOS 16.2 ile beraber "Özel Erişilebilirlik Modu" özelliği, kullanıcılarına rahat bir nefes aldıracak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.11.2022, 13:43 10.11.2022, 05:54
Sadelikte yeni adım: iOS 16.2 Özel Erişilebilirlik Modu geliyor

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında iPhone 14 cihazlarını kullanıcılarına sunan Apple, 12 Eylül günü iOS 16'yı destekleyen telefonları duyurmuş ve kullanıma açmıştı. Firma, şu anda da iOS 16.2 sürümü üstünde çalışmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda beta sürümü açıklanan güncellemenin, yıl sonuna kadar iPhone'lara getirilmesi bekleniyor.

iOS 16.2 hangi özellikleri getirecek?

iOS 16.2 ile beraber getirilecek "Özel Erişilebilirlik Modu" özelliği, iPhone kullanıcılarına daha rahat bir deneyim sunacak.

Bu özellik aktifleştiğinde, şu an kullanılan arayüzün neredeyse büyük bir kısmı değişime gidecek ve daha sade bir ekran ortaya çıkacak.

Özellikle beraber daha küçük metinleri okumakta zorluk çeken kullanıcıların işi daha da kolaylaşacak. Bu şekilde, telefonu kullanmak daha kolay bir hal alacak.

Kullanıcılar, bu modu aktif hale getirdikten sonra normalden daha büyük metinler, ekranı aşağı kaydırarak kilidi açmak ve devasa uygulama simgeleri gibi rahat kullanım sağlayacak özelliklere kavuşacak.

iOS 16.2 nasıl aktif edilir?

Güç tuşuna ve ana sayfa tuşuna 3 defa ardı ardına aktif hale gelecek olan özellik, öte yandan kullanıcılara birbirinden farklı özelleştirme kategorilerini de sunacak. Hani işlevselliğin kullanılacağı ve arayüzün nasıl görüneceğini kullanıcılar tarafından seçebilecek.

Özel Erişilebilirlik Modu'nun haricinde iPadOS 16.2 ve iOS 16.2, birden fazla önemli değişikliği içerisinde barındıracak. Güncelleme ile beraber Hava Durumu uygulamasında güncellemeler ve Ev uygulamasında farklılıklar daha fazla özelliği sunacak.

Yorumlar (0)