PDF TO Word

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.09.2020, 23:36
PDF TO Word

PDF olarak oluşturulan belge ya da metinlerin Word formatına çevrilmesine Pdf to Word denilir. Bu özellikle Word belgelerinin dönüştürülmesinde kullanılır. PDF’den kelimeye dönüştürücü olarak ta adlandırılan bu özellik pratik bir şekilde PDF dosyalarının Word belgesine çevirecektir.

PDF to Word İşlemi Neden Yapılıyor?

Acrobat programı üzerinde yer alan PDF belgesinin bu özelliği kullanarak dışa aktarılır. Metin kaynaklarından oluşan ve form üzerinde doldurulan veriler için form verileri kullanılabilir. Bu verileri dışa aktarmak, çevrimiçi olarak farklı platformlar üzerinden gönderme işlemini kolaylaştırır. PDF belgeleri büyük olduğu için çevrimiçi gönderimleri uzun sürebilir. Ya da gönderimde sorunlar yaşanabilir. Bu şekilde dışa aktarımlar ile dosya içindeki bilgiler Word belgesi üzerinde istediğiniz yere kolayca gönderilebilir.

PDF Formatı Nasıl Word’e Çevrilir?

Adobe Acrobat uygulaması üzerinde Pdf to Word özelliği kullanılır. Önce dönüştürülmek istenen PDF dosyası açılır. PDF’yi dışarı aktar aracı seçilir. Dışarı aktarma formatı karşınıza gelir. Bu alanda Microsoft Word seçilir. Ve işaretlenir. Dışarı aktar butonuna tıklayarak işlem gerçekleştirilir. Son aşamada dosyanın kaydedilmek istenilen konumu belirlenir. Kaydet butonuna tıklandığında dönüşüm tamamlanmış olur.

PDF Formatlı Dosyaların Word’e Çevrilmesinin Faydaları Nelerdir?

Birkaç tıklama ile Pdf to Word özelliğini kullanabilir ve belgelerinizi docx veya doc belgelerine dönüştürülebilir. Bu özellik ile baştan başlamak yerine anında yeni projelere başlanılabilir. Bu özellik bireysel ve kurumsal kullanıcılara farklı kullanım alanlarında pek çok avantaj sunuyor. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

* Format değişimlerinde biçimleriniz ve fontlarınız değişmez. Bu da çalışmalarınızı olduğu gibi koruma imkanı sunar.

* Mobil aygıtlar üzerinden de dönüştürme işlemleri yapılabilir. Dilediğiniz yerde ve zamanda düzenlemeler yapılabilir.

* Taranan en karmaşık Adobe Acrobet araştırmaları bile tam olarak biçimlendirilir. Bu da içerik ayarlamaları yapılmasına gerek bırakmaz.

* PDF dosyası içinde sadece ihtiyacınız olan metin dönüştürülür. Bu da kolay ve hızlı bir dönüştürme işlemi sağlar.

Yorumlar (0)