Kasaplar Federasyonu Başkanvekili açıkladı: Ete zam gelecek mi?

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı beyaz et ve kırmızı ete zam gelip gelmeyeceğine ilişkin açıklama yaptı.

EKONOMİ 16.09.2020, 23:37
Kasaplar Federasyonu Başkanvekili açıkladı: Ete zam gelecek mi?

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili, beyaz ve kırmızı ete zam gelmeyeceğini duyurdu.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, bayram döneminde vatandaşlara verilen zamın olmayacağı sözünü sürdüklerini ve tavuk etiyle kırmızı ete zam gelmeyeceğini ifade etti.

"Gelse bile en fazla 1-2 TL"

Yardımcı yaptığı açıklamada, "Et fiyatları olduğu yerde sayıyor. Fiyatlar şu an gayet normal. Ete zam gelmesinin karşısındayız. Vatandaşlarımız et yesin istiyoruz. Onların cebini her zaman düşünüyoruz. Sözümüzü de tutuyoruz. Bayramda kurbanlar kesildi şu anda da o etler tüketiliyor. Bu ayın ardından sezon sona erer. Şu an için zam görmüyoruz. Gelse bile en fazla 1-2 TL zam gelir. Fahiş fiyatlar olmaz. Vatandaşlarımız korkmasın." dedi.

"KDV yüzde 8'e düşerse vatandaş daha çok et yer"

Yardımcı, üreticilerin çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Elektrik, doğalgaz, su ve yeme çeşitli zamlar geliyor. Dükkanlarda elektriğe anormal fiyatlar ödüyoruz. Esnaf olarak devletimizin yanındayız fakat esnafımızın da desteğe ihtiyacı var. 

KDV bütün gıda maddeleri için yüzde 1'e indi, kasaplarda ise yüzde 8 oranında kaldı. Bizde de yüzde 1 düzeyine indirilmesini istiyoruz. Böyle olursa vatandaş eti daha ucuza yer." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)