Patent ihlâli kararı, iPhone satışına yasak getirdi!

Akıllı telefon pazarının öncülerinden olan Apple, 5G destekli iPhone ile iPad'lerini Kolombiya'ya ithal edemeyecek. İddialara göre kararın alınmasının sebebi, Ericsson şirketi tarafından açılan "patent ihlâli" davası oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.07.2022, 13:21 17.07.2022, 13:32 Hakan Öksüz
Patent ihlâli kararı, iPhone satışına yasak getirdi!

Edinilen bilgilere göre akıllı telefon pazarının önde gelen şirketi olan Apple'ın başı, patent ihlâlleri ile derde girdi. Ericsson şirketi ile patent konusunda kriz yaşayan Apple, davayı kaybetti. Kararla birlikte Apple'ın 5G destekli ürünlerinin satışına Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da yasak getirildi.

Şirketin 5G destekli iPhone ile iPad'lerinin Kolombiya'da satılamayacak olması, teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düştü. Öte yandan şirketin Kolombiya'ya yaptığı ithalata da kısıtlama getirildiği öğrenildi. Apple'ın söz konusu 5G destekli ürünlerine ilişkin patent davası açan Ericsson'un, uzun yıllardır devam eden patent ortaklığına darbe vurduğu söyleniyor.

Patent ortaklığı bozuldu

Konuya ilişkin rapor hazırlayan Foss Patents, iki şirket arasında yıllarca devam eden bir patent ortaklığının bulunduğunu kaydetti. İddialara göre Ericsson, iPhone patentlerine ilişkin lisans haklarında yenilemeye gitmeyen Apple'a dava açarak ortaklığı bitirdi. Apple'ın hukuk departmanı ise "Kolombiya'da 5G ağının bulunmadığını" hatırlatarak 4G destekli ürünlern satışına devam edilmesi gerektiğini öne sürdü.

Kararın Apple'a etkisi nasıl olacak?

Apple'ın tüm itirazlarına rağmen Ericsson cephesinin istediği oldu. Şirketin Kolombiya'ya 5G destekli iPhone satışına yasak getirildi. Kolombiya pazarının Apple için hayati niteliğe sahip olmadığını kaydeden uzmanlar, bu kararın şirketin kârlılığı üzerinde ciddi bir etkiye neden olmayacağını iddia ediyor.

Yorumlar (0)