Defne Joy Foster kimdir? Defne Joy Foster neden öldü?

Sihirli Annem dizisindeki Eda karakteri ile geniş bir hayran kitlesi yakalayan Defne Joy Foster, 2 Şubat 2011 tarihinde hayata gözlerine yummuştu. Aradan 11 yıl geçmesine rağmen hala hafızalardaki yerini koruyan Defne Joy Foster’ın hayatı merakla araştırılıyor. Peki, Defne Joy Foster kimdir? Defne Joy Foster neden öldü?

GÜNDEM 17.07.2022, 13:44 17.07.2022, 15:53
Defne Joy Foster kimdir? Defne Joy Foster neden öldü?

İlk olarak 1996 yılında, Kral TV’de VJ olarak ekran karşısına geçen Defne Joy Foster, ardından Sihirli Annem dizisindeki Eda rolü ile tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline gelmişti. 2011 yılındaki ölümü sonrası hakkında birçok iddia ve haber yayımlanan Defne Joy Foster, aradan 11 yıl geçmesine rağmen yaşamı ve ölüm sebebi ile merak uyandırmaya devam ediyor. İşte Defne Joy Foster’ın hayatına dair önemli detaylar…

Defne Joy Foster ne zaman ve nerede doğdu?

Defne Joy Foster, NATO’da görevli Amerikalı bir subay olan Steve Foster ile Türk vatandaşı Hatice Nayman’ın kızı olarak 1975 yılında Adana’da dünyaya geldi. Babası Foster ve annesi Hatice Nayman’ın boşanması sonrası annesinin yanında büyüyen Defne Joy Foster, ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1992’de İzmir Fatih Lisesi’nden mezun olan Foster, ardından eğitim hayatını noktalayarak televizyonculuğa yöneldi. 

Ekran karşısına ilk kez 1996 yılında çıkan Defne Joy Foster, Kral TV’de VJ olarak görev yaptı. Ardından birçok farklı kanalda program sunuculuğu yapan başarılı isim, bu süreçte oyuncu olarak da çeşitli projelerin içinde yer aldı. Sihirli Annem dizisinde canlandırdığı Eda karakteri ile tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline gelen Defne Joy Foster, TRT ekranlarında Çeyiz Şov isimli bir programın sunuculuğunu da üstlendi. 

Defne Joy Foster'ın ölüm sebebi nedir?

2008 yılında İlker Yasin Solmaz ile hayatını birleştiren Defne Joy Foster’ın 1 sene sonra Can Kılıç isminde bir oğlu oldu. Ekranların sevilen yüzü haline gelen Foster, 2 Şubat 2011 yılında yaşamını yitirerek Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Foster’ın ölümü ile ilgili birçok farklı iddia ortaya atılırken, 2014 yılında konuyla ilgili bir adli tıp raporu yayımlandı. Paylaşılan raporda, “Kullanılan ilaçlar, alkol ve astım hastalığı ortak tepki vererek ölüme zemin hazırlamıştır” ifadeleri yer aldı. 

Defne Joy Foster'ın son sözü ne oldu?

Foster’ın ölümü sonrası ünlü oyuncunun son sözleri de uzun süre gündemdeki yerini korudu. Yapılan incelemelerde Foster’ın ölmeden kısa süre önce, “Benim astım krizim başladı, nefes almakta zorlanıyorum” dediği ve sağlık ekiplere eve ulaşamadan yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Yapılan araştırmada ünlü oyuncunun program sonrası bir eğlence mekânında eğlenirken alkol aldığı, ardından da yakın arkadaşının evine gittiği belirtildi. Astım hastalığı sebebiyle aldığı alkoller ve ilaçların vücudunda ortak tepkiye yol açtığı belirtilen Foster, kısa sürede nefes alamaz hale geldi. Büyük panik yaşayan arkadaşları 112 ekiplerine ihbarda bulunsa da, sağlık ekipleri olay yerine ulaşamadan Foster yaşamını yitirdi.  

Defne Joy Foster’ın hangi dizilerde oynadı?

1997 yılında çekilen Ruhsar dizisinde konuk oyuncu olarak yer alan Defne Joy Foster, 2000 yılında Beyaz Yalanlar isimli dizide yardımcı oyuncu olarak görev yaptı. 2003 yılında Sihirli Annem dizisinde Eda rolüyle ünü tüm Türkiye’ye yayılan Foster, 2006’da Selena Pandora ve 2007 yılında Hayal ve Gerçek dizilerinde de yardımcı oyuncu rolünü üstlendi. 

Defne Joy Foster hangi programlarda yer aldı?

Defne Joy Foster, 1996 yılında Kral TV ekranlarında VJ olarak ilk kez ekran karşısına çıktı. 2002 yılında Altıncı His yarışmasına takım kaptanı olarak katıldı. 2010-2011 yılları arasında ise Yok Böyle Dans isimli programda yarışmacı olarak yer aldı. Foster’ın sunduğu programlar arasında ise; Zula, Çeyiz Şov, Uzman Avı, Çat Kapı, NTV Yeşil Ekran ve Bir İş İçin Lazım yer alıyor.

Yorumlar (0)