Musk "bilgileri" istedi, Twitter kabul etti!

Twitter'ın bot hesap politikasını eleştiren Elon Musk, satın alma işleminden vazgeçebileceği sinyalini vermişti. Twitter yönetimi, bot hesap sayısına ilişkin verileri Musk ile paylaşma kararı aldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.06.2022, 13:54 12.06.2022, 10:01 Hakan Öksüz
Musk "bilgileri" istedi, Twitter kabul etti!

Uzay çalışmaları yürüten SpaceX ile elektrikli araba firması Tesla'nın kurucusu olan Elon Musk, gözünü Twitter'a dikti. Ünlü iş insanı, sosyal medya platformu Twitter'ı satın almak için 42 milyar dolarlık teklifte bulunmuştu. 

Teknoloji dünyası, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacağı haberiyle çalkalanmıştı. Bir süre sonra Twitter'daki gerçek olmayan kullanıcı (bot hesap) sayısıyla ilgili şüphelerinin bulunduğunu belirten Musk, satın alma işleminden vazgeçebileceğini söylemişti.

Bot hesap sayısını Musk ile paylaşacaklar

Edinilen bilgilere göre Twitter yönetimi, satın almaktan vazgeçebileceği sinyalini veren Elon Musk'ın taleplerini yerine getirecek. Yönetim kurulu, platformdaki bot hesap sayısını Elon Musk ile paylaşacak. Öte yandan Musk, Twitter'daki "gerçek zamanlı veri akışı" ile ilgili de bilgi sahibi olacak.

Musk suçlamış, Twitter hisseleri düşüşe geçmişti

Teknoloji dâhisi Musk, Twitter yönetim kurulunun bot hesaplarla ilgili tutumunu eleştirmişti. Twitter'ın kendisine yanlış bilgiler verdiğini kaydeden milyarder iş insanı, satın alma anlaşmasından çekilebileceğini duyurmuştu. Bu tartışmalar, Twitter hisse fiyatlarının keskin bir düşmesine neden olmuştu.

Yorumlar (0)