Minecraft Nasıl Oynanır?

Markus Alexej Persson ya da bilinen adı ile Notch, Minecraft oyununun geliştiricisidir. İsveçli ünlü oyun geliştiricisinin son yıllarda oyun piyasasına en büyük armağanı ise Minecraft oyunu. Peki, MineCraft nedir? Minecraft nasıl oynanır?

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.08.2020, 18:31
Minecraft Nasıl Oynanır?

MineCraft Nedir?

Mojang ile Markus Alexej Persson işbirliği üzerinden 2011 yılında piyasaya sürülen ve yayınlandığı ilk andan itibaren rekor üzerine rekorlar kıran Minecraft, 8 bit görüntü kalitesinden esinlenerek uyarlanan, köşeli kutular ile biçimlenen, ancak bir o kadar da yaratıcı bir bilgisayar oyunudur. 2014 yılında Microsoft’un satın aldığı Minecraft bilgisayar üzerinden oynanmakta iken, gelen talebi karşılamak üzerine Play Station ve Xbox gibi platformlara da uygun hale getirilmiş, Android ve IOS tabanlı telefon ve tabletler için yeniden düzenlenmiş, ayrıca Linux, OS X, Wii, Raspberry, Nintendo ve Java platformları için de uygunluk sağlanmıştır. Dünya tarihinde, piyasaya çıktığı andan itibaren en çok satan oyun olma özelliğini satan Minecraft, toplamda 200 milyon adet gibi bir rakam ile bu alanda liderdir. Peki, böylesine özel bir oyun olan Minecraft nasıl oynanır?

MineCraft Oyunu Nasıl Oynanır?

Minecraft nasıl oynanır? Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, oyunun kısaca amacından bahsedelim. Minecraft, farklı modlar ile oynanabilen bir oyundur. Oyunun en çekici özelliği ise yaratıcılık modu. Bu mod ile yaşam amacından çok, oyun içerisinde çeşitli renk ve desenlerden oluşan kutuları bir araya getirerek, adeta lego bir kent oluşturabilirsiniz. MineCraft oyunu için kullanacağınız herhangi bir platform üzerinde, bu işlemi keyifle yapabileceğiniz aşikâr. Oyun içerisinde demiryolları, madenler, evler, kuleler, köprüler, süper kahramanlar ya da akla gelebilecek her cismi betimleyebiliyorsunuz.

Minecraft için bir diğer mod ise hayatta kalma modu. Bu modda bir ada ya da kara üzerinde var olan alanda, çeşitli madenler kazmak, ekin ekmek, et toplamak, gizli kutuları açmak gibi aktiviteleri yerine getirebilir, zombi ve çeşitli yaratıklara karşı hayatta kalmaya çalışabilirsiniz. Bir survive mod olan hayatta kalma modu, yine oldukça ilgi çekicidir. 96 farklı dilde oynanabilen Minecraft, aynı konsol ya da bilgisayar üzerinden bir veya iki kişi ile oynanabilirken, canlı ve online mod ile farklı serverlardan da oynanabilir. Geliştirilebilir, değiştirilebilir modlar sayesinde adeta sanal bir şehir kurabileceğiniz Minecraft, bu şekilde oynanmaktadır.

Yorumlar (11)
Abduselam 4 yıl önce
Nasılsın
Salih keskin 4 yıl önce
Aşırı güzel çok işime yaradı teşekkürler
Emirhan PvP 4 yıl önce
https://youtu.be/Hy3loePze_4 burdan minecraft kolayca öğrenirsin
ANILCIK 3 yıl önce
GÜZELLLLLL
Eren KaanYT 2 yıl önce
Minecraft PlayStation3@ de Java ve bedrock da yani hepsinden oynuyorum ama sadece Minecraft education edition oynamıyorum.
Umut 3 yıl önce
Iyi anlatım ben zaten biliyodum sadece ders anlattım öğrencilere.
Minecraft Ustasıyım Heee 3 yıl önce
Minecraftı biliyorum ama geldim işte:D
EMİR 3 yıl önce
HGGGERHUFGERUHGUFHGGEHDWHFVBCJHGGRHDBCHDFGDEGCBFTFC GBHN FRGGR T FGT T FG GG FB BG GG4GR BFGBBHGE3DUFDHFYIE F
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın