Microsoft tarih verdi: Internet Explorer devri tamamen kapanıyor!

15 Haziran'dan itibaren Internet Explorer'a yönelik desteğine son verecek olan Microsoft, kullanıcıları uyarmaya başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.06.2022, 08:34 15.06.2022, 17:37
Microsoft tarih verdi: Internet Explorer devri tamamen kapanıyor!

Microsoft’un geliştirdiği bir internet tarayıcısı olan Internet Explorer, 16 Ağustos 1995 yılında ilk olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuştu.

Bir zamanlar pazarın zirvesindeydi

Windows'a yerleşik bir şekilde gelmesi sebebiyle bir zamanlar, tarayıcı pazarının büyük bir bölümünü elinde bulunduran Internet Explorer, Firefox, Opera ve Chrome gibi tarayıcıların popülerleşmesiyle rekabette kan kaybetti.

15 Haziran’dan sonra kapanıyor

12 Ocak 2016'dan beri yalnızca Internet Explorer 11’e destek veren Microsoft,15 Haziran'dan itibaren bütün sürümler için desteğini keseceğini açıkladı.

Böylelikle milyonlarca kullanıcının Opera, Firefox ve Chrome’u indirmek için kullandığı Internet Explorer, tarihin tozlu raflarına kaldırılmış olacak.

Desteğin sona ermesine az bir süre kala şirket, tarayıcıyı halen kullananları uyardı. Microsoft, Internet Explorer'ın bu sene resmen emekli olacağı ile ilgili işletmeleri defalarca uyarı göndermiş olsa bile bütün şirketler henüz farklı bir tarayıcıya geçiş planı yapmadı.

Yorumlar (0)