Korona sitesi kuran öğrenci, 8 milyon doları elinin tersiyle itti!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla beraber popüler adreslerden biri olan "nCoV2019live" adlı platformun kurucusu 17 yaşındaki lise öğrencisi, 8 milyon dolarlık reklam anlaşmasını kabul etmediğini bildirdi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.05.2020, 10:06
Korona sitesi kuran öğrenci, 8 milyon doları elinin tersiyle itti!

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrini takip edebilmek için kurulan bazı internet siteleri, oldukça popüler hale geldi.

Söz konusu sitelerden birisi de "nCoV2019live" oldu.  Fakat bu platformu diğer platformlardan ayıran özelliği, bir şirket veya yazılımcı tarafından değil 17 yaşındaki bir lise öğrencisi tarafından oluşturulmuş olması.

17 yaşındaki Avi Schiffmann, ABD medyasına yaptığı açıklamada, sitenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile birlikte popüler hale gelmesiyle birçok reklam teklifi aldığını duyurdu.

Schiffmann, günlük 30 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği siteye reklam vermek üzere 8 milyon dolarlık bir teklifi reddettiğini kaydederek, siteyi yeni tip koronavirüsün (Covid-19) görülmeye başladığı ilk aylarda internette görülen bilgi kirliliğini engellemek için kurduğunu söyledi. 

Söz konusu siteye kullanıcılar tarafından bağış yapılıyor. Sitenin sağ üst köşesine "Bana kahve ısmarla" butonu ekleyen Schiffmann, siteye destek vermek isteyen kişilerin 3 dolarlık bağış yapmasını sağlıyor.


 

Yorumlar (0)