Kazakistan ile Türkiye'den "uzayda" iş birliği

Türkiye Uzay Ajansı, Kazakistan Uzay ve Havacılık Komitesi ile "uzay alanında" iş birliği anlaşması imzaladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2020, 09:12 17.10.2020, 13:12
Kazakistan ile Türkiye'den "uzayda" iş birliği

Mutabakata ilişkin açıklama Kazakistan Dijital Gelişme, İnovasyon ve Uzay Sanayi Bakanlığından geldi.

Yazılı açıklamada, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'ın Kazakistan'a iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdiği, ziyaret çerçevesinde Kazakistan Dijital Gelişme, İnovasyon ve Uzay Sanayi Bakanı Bagdat Musin ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmede Türkiye ile Kazakistan arasında uzay alanında yapılabilecek iş birliği konuları değerlendirildi.

Kazakistan temasları çerçevesinde Serdar Hüseyin Yıldırım ve yanındaki heyet, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'daki ulusal uzay merkezini gezdi ve uzaktan algılama uydu sistemlerini dikkatle inceledi.

Ardından Kızılorda eyaletinde bulunan Baykonur Uzay Üssü'ne giden Türk heyeti, Soyuz MS-17 uzay aracının uzaya fırlatılma anını izledi.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, ziyaret kapsamında Kazakistan Uzay ve Havacılık Komitesi Başkanı Baubek Oralmagambetov'la da görüştü. Görüşme sonrası taraflar, uzay alanında iş birliği mutabakat zaptına imza koydular.

İmza sonrası açıklama yapan Serdar Hüseyin Yıldırım, imzalanan mutabakat zaptının, Türkiye ile Kazakistan'ın uzay kurumlarının ve şirketlerinin, kendi aralarında pratik iş birliği yürütmesini sağlayacağını ifade etti.

Yorumlar (0)