Suudi Arabistan: "Türk mallarını boykot etmemiz gerek!"

Suudi Arabistan, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) Katar'daki varlığı nedeniyle "Türk ürünlerinin boykot edilmesi gerektiğini" ifade etti. 

EKONOMİ 15.10.2020, 09:17 15.10.2020, 17:32
Suudi Arabistan: "Türk mallarını boykot etmemiz gerek!"

Suudi Arabistan, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) Katar'daki varlığından rahatsız oluyor. Bu nedenle söz konusu ülkeden Türk ürünlerine karşı boykot uygulanması için bir kez daha çağrı geldi. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prens Abdulrahman bin Musaed bin Abdülaziz El Suud, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar hakkındaki sözlerine ilişkin bir habere yer verdi.

Suudi prens, Türkiye'nin Katar'daki askerî varlığına işaret ederek, Türk mallarının bu nedenle boykot edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Paylaşımında alaycı bir tavır sergileyen Suudi prens, "Türk ekonomisinin gücünü muhafaza etmek amacıyla herkesin boykot uygulaması gerektiğini" kaydetti.  

Diğer yandan, Riyad'ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Ajlan Al-Ajlan da Türk mallarına karşı boykot uygulanması için çağrıda bulunmuştu. 

Erdoğan: Türk askerinden rahatsız olmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkiler konusunda "The Peninsula" adlı bir gazeteye röportaj vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Katar arasında askerî, savunma sanayii ve güvenlik alanlarında ortak projelere imza atıldığını ve söz konusu projelerin kritik bir önem taşıdığını söylemişti.

Erdoğan, Suudi Arabistan gibi ülkelerin rahatsız olduğu Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'na da değinmişti.

Askerî üssün Türkiye ile Katar arasında kurulan iyi ilişkilerin ve dostluğun bir tezahürü olduğunu kaydeden Erdoğan, bu konuda olumsuz propaganda yürüten ülkelerin kötü niyetli olduklarını ifade etmişti.

Erdoğan, Türkiye'nin askerî varlığı ile Katar dâhil bütün Körfez ülkelerinde huzur ve istikrarın sağlanması için fayda sağladığını belirterek, TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) Körfez'deki mevcudiyetinden rahatsız olunmaması gerektiğini kaydetmişti.

Yorumlar (0)