Karaismailoğlu'ndan milli elektrikli tren açıklaması: Çalışmalar rayında!

Berlin'de başlayan "InnoTrans 2022" adlı demir yolları ulaşım teknolojileri fuarına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli elektrikli tren çalışmalarına dair bilgiler verdi. Trenin 10 bin kilometre yol aldığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "225 kilometrelik hıza çıkabilecek diğer trenlerin tasarım çalışmaları da bitmek üzere." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.09.2022, 11:48 Hakan Öksüz
Karaismailoğlu'ndan milli elektrikli tren açıklaması: Çalışmalar rayında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Berlin'de başlayan "InnoTrans 2022" adlı demir yolları ulaşım teknolojileri fuarına katılmak için Almanya'ya gitti. Bakanlık standının açılışını yapan Bakan Karaismailoğlu, diğer standları da gezdi. Raylı sistemler sektörünün en çok saygı gören organizasyonlarından birine geldiklerini belirten Karaismailoğlu, 166 yıllık demir yolu kültürüne sahip olan Türkiye'nin maharetlerini göstereceklerini kaydetti.

Ülke olarak demir yolu yatırımlarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), küresel çapta saygı gören bir markaya dönüştü. Bu sektör, yüksek teknoloji çalışmalarının yürütüldüğü alanlardan biri. Biz de yatırımlarımızla ve geliştirdiğimiz ürünlerle en güçlü oyunculardan biri olduğumuzu gösteriyoruz." dedi.

"4 bin 500 kilometrelik demir yolu inşaatlarımız devam ediyor"

Türkiye'de halihazırda devam eden demir yolu inşaatının yaklaşık 4 bin 500 kilometreden oluştuğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Bu sektördeki çalışmalarımız sadece yolcu taşımacılığı ile ilgili değil. Lojistik taşımacılığında da ciddi çalışmalarımız var. Demir yolu ağlarının güçlendirilmesi, tedarik zincirindeki aksamaların azalmasını sağlayacak. Öte yandan yeşil enerjiye geçişi de hızlandıracak. Çalışmalarımızı tanıtmak için InnoTrans organizasyonunu bir hayli önemli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

"Diğer trenlerin tasarım çalışmaları bitmek üzere"

Geliştirdikleri milli elektrik trenin seri üretimine başlayacaklarına değinen Karaismailoğlu, "İlerleyen aylarda sertifikasını alacağız ve yolcu taşımacılığı başlayacak. Bir yandan da 225 kilometrelik hıza çıkabilecek olan bir başka milli trenimiz üzerinde de çalışıyoruz. Bu trenin tasarım çalışmalarında da sona geldik. 250 kilometreden daha fazla hızlanan trenlerin tasarım ve üretim çalışmaları da sürüyor." diye konuştu. 

Fuar 23 Eylül'de sona erecek!

Almanya’nın başkenti Berlin'de 20 Eylül'de başlayan fuar, 23 Eylül'de sona erecek. Messe fuar alanına akın eden ziyaretçiler, demir yolu teknolojisinin geldiği seviyeyi görmek istiyor. Türkiye'den 60 firmanın katıldığı fuar, yaklaşık 3 bin metrekareden oluşan bir alanın üzerine kuruldu.

Yorumlar (0)