Kayıp ilanı vermişti… 2 yıl sonra eşine ne yaptığı ortaya çıktı

Diyarbakır’da 2 sene önce eşi için kayıp ilanı veren adamın, talihsiz kadını öldürüp diğer aile üyeleriyle birlikte gömdüğü ortaya çıktı. 

YAŞAM 21.09.2022, 12:06
Kayıp ilanı vermişti… 2 yıl sonra eşine ne yaptığı ortaya çıktı

Edinilen bilgilere göre olay, 9 Kasım 2020 tarihinde Bismil ilçesinde yaşandı. 34 yaşındaki R.D., polis merkezine giderek 24 yaşındaki eşi Y.D.’nin kayıp olduğuna dair başvuruda bulundu. Müracaat üzerine polis ekipleri tarafından yapılan soruşturmada, Y.D.’nin bir otomobille kaçırılarak öldürülmüş olabileceği bilgisine ulaşıldı. R.D.’nin kız kardeşi M.D.’nin evi ve bir otomobilde yapılan aramalarda tüfek ve uzun namlulu silah bulundu. Soruşturma kapsamında, R.D.’nin eşini Batman-Diyarbakır kara yolu Karaköprü mevkiinde bulunan eski kum ocağına götürerek öldürdüğü ve cesedin de buraya gömüldüğüne dair bilgilere ulaşıldı. 

Zanlının kardeşi her şeyi itiraf etti

Gerçekleştirilen incelemelerin ardından savcılıktan alınan izinle kum ocağında geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Bölgede yapılan aramalar devam ederken, R.D.’nin kız kardeşi M.D. peş peşe itiraflarda bulundu. M.D., kardeşi R.D.’nin eşini öldürdüğünü, akrabaları M.D. ve C.D.’nin de olay yerinde olduğunu, K.D.’ye ait bir otomobil vasıtasıyla olay yerine ulaştıklarını, olayın azmettiricisinin ise M.A.D. olduğunu anlattı. 

4 şüpheli de tutuklandı

M.D.’nin itirafları üzerine R.D.’nin de dahil olduğu 4 şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İfadesi alınan R.D., eşini öldürdüğünü ve kum ocağına gömdüklerini itiraf etti. R.D., hedef şaşırtmak için eşi hakkında kayıp ilanı verdiğini söyledi. Zanlının eşini gömdüğü yeri göstermesi sonrası Y.D.’nin cansız bedenine ulaşıldı. Ceset Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, gözaltında bulunan şüpheliler ise mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, 4 şüphelinin de tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. 



Yorumlar (0)