İşte Bitcoin’in en büyük sorunu...

Kripto para dünyasının önde gelen oyuncularından Bitcoin para biriminin en büyük problemi ve dolayısıyla odaklanması gerektiği konunun gizlilik olduğunu ifade eden madencilik firması yetkilisi Kevin Pan, kripto paraların geleceği için bu adımların zaman geçirilmeden atılması gerektiğini savunuyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.10.2019, 17:30 19.10.2019, 02:03
İşte Bitcoin’in en büyük sorunu...

Poolin ismindeki kripto madencilik firmasının yöneticisi Kevin Pan, kripto paralar özelinde özellikle Bitcoin’in gelişimi için, temel odak noktasının gizlilik olması gerektiğini ifade ederek, “Bitcoin ile ilgili asıl sorun gizlilik olabilir. Gizlilik konusu çözülürse başka büyük bir soru yok” dedi.

Facebook’un yeni kripto para birimi Libra nedeniyle sektörün genel gizlilik probleminin yeniden uluslararası oyuncuların eline geçtiğini ifade eden Pan, kullanıcı verilerinin güvenliğiyle ilgili soru işaretlerine Libra projesinin de adeta köstek olduğunu söyledi.

Pan, dünyanın en popüler kripto para birimlerinden Bitcoin’in geleceği için kullanıcılarına cüzdanlarını ve onları hedefleyen devletlerden kaçınmaları konusunda bir yol sağlaması konusunda uyarılarda bulunuyor. “Şimdi daha sorunlu olan şey, hükümet veya kanun uygulayıcı birimlerin işlem adreslerinin kara listesini oluşturmaya başlaması durumunda, belirli işlemlerin paketlenememesini sağlayacaktır. Aslında, bunlar yapılabilir'' diyor.

Ancak gizliliğe dair bir karşıtlık olarak da şunu paylaşıyor. “Ancak gizlilik varsa, adresin kime ait olduğunu bilemezsiniz ve miktarın ne kadar olduğunu belirleyemezsiniz ve para birimini kontrol etmenin bir yolu yoktur.”

Bazı kullanıcı cüzdanları, kullanıcılar için artırılmış bir güvenlik sunduklarını söyleseler de, geliştiriciler teknik olan bazı standartları sağlamaya çalışırken öte yandan da standartlara ters düşebiliyorlar.

Kripto paraların geleceği ne durumda olacak, gizlilik problemi nasıl çözülecek, atılacak adımları bekleyip göreceğiz.

Yorumlar (0)