Karşınızda konsept tasarım detaylarıyla şaşırtacak OnePlus 8 Pro!

One Plus’ın 7T Pro modelinin ardından çalışmalarına başladığı OnePlus 8 modelinin konsept tasarımları internete sızdı. Yeni telefonun tasarım detaylarında önemli değişiklikler bulunuyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.10.2019, 16:00 19.10.2019, 02:02
Karşınızda konsept tasarım detaylarıyla şaşırtacak OnePlus 8 Pro!

Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen OnePlus 7T Pro lansmanıyla birlikte Çinli mobil dev OnePlus 8 Pro üzerinde çalışmalara başlamıştı. İnternette dolaşan ilk konsept tasarım görüntüleri ise telefonun dört kamera taşıyan ilk akıllı telefon olacağını ve dört kameranın yapısal kullanımlarının tıpkı Huawei ve Samsung’un kamera özellikleri gibi ileri düzey olacağını gösteriyor.

Öte yandan OnePlus 8 Pro modelinin bir ekraniçi ön kamerayla geleceği görülüyor. Konsept olan görüntüler, açılıp kapanan bir modülden ziyade ekranın köşesinde bulunan bir kamera deliğiyle bunun olacağını gösteriyor.

Ön paneldeki detaylardan başlamak gerekirse; OnePlus 8 Pro kavisli ekran ve kamera deliği dikkate alınırsa Galaxy’nin S10 serisine büyük oranda benzeyecek gibi duruyor. Fakat OnePlus 8’in 6.5 inç boyutundaki ekranı, bir alt modeli olan 7T Pro’nun 6.67 inç büyüklüğündeki panelinden çok daha küçük olacak. Bununla birlikte bundan sonraki bütün OnePlus telefonlarda da 90HZ yenileme hızı sürecek.

Arkada bulunan panelde birbirinin altına konumlandırılmış üç arka kamera, 3D ToF sensörü ve bununla birlikte kimi kamera sensörleri de bulunuyor. LED flaş modülü, üç adet kamera sensörünün altına yerleştirilmiş ve şirket bilgileri ve logosu da hemen burada yer alıyor. Yan tarafında ise ses ayarlama yeri soldayken, kapatıp açma butonunun sağ kısımda yer alacağı görülebiliyor.

Telefonun altında bağlantı noktası USB Type-C ile sağlanıyor ve yeniden planlanmış bir hoparlör ızgarası bulunuyor. Üst kenarda ise açılıp kapanan bir kamera bölümü olmadığı için yalnızca mikrofon için bir delik bulunuyor. OnePlus 8 Pro, 165,3 x 74,4 x 8.8 mm boyutlarında görülüyor.

Tüm bu özelliklerle birlikte genel bir değerlendirme yapmak gerekirse, önümüzdeki sene OnePlus 8 Pro’ya sahip olmak isteyenler birçok tasarım değişikliğiyle karşı karşıya kalacaklar gibi duruyor. Tabi şunu da belirtmekte fayda var. Açıklanan bu özelliklerin tamamı birer konsept tasarım. Yazılım ve teknik özellik kanadından henüz bir bilgi sahibi değiliz. Ancak beklenti o yönde ki 3D ToF kamera, AR, derinlik algılayıcı ve portre modu gibi özellikleri bulunan OnePlus 8 serisi, bir önceki modeli 7T serisinde bulunmayan 5G desteğine de sahip olabilir.

Yorumlar (0)