IPTV korsan yayıncılarından bildiri

Polis operasyonlarıyla bloke edilen IPTV Xtream-Codes’un korsan yayıncıları, yayın yapamamalarına rağmen kullanıcılara ücretlerini geri ödemiyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.10.2019, 18:54 17.10.2019, 15:43
IPTV korsan yayıncılarından bildiri

Avrupa Birliği’nin 5 ülkesinde eş zamanlı olarak yapılan baskınlardan sonra IPTV'nin merkez yönetim sistemi olan Xtream-Codes bloke edilmişti ve 6 yönetici tutuklanmıştı.

IPTV’ye yapılan baskınlardan sonra birçok korsan yayıncı yayınlarını sürdüremedi. Kullanıcıların 1 ile 24 ay arasında kullanılmak üzere belli ücretler karşılığında aldığı panelleri kullananlar yayınları izleyemedi ve de ödedikleri ücretleri geri alamadı.

Ücretler iade edilmiyor

Nerdeyse yüzde 80’i bozuk olan panellerden kalan, Xtream-Codes’a alternatif çok daha zayıf paneller ile halen korsan yayınlar yapılıyor. Çok daha düşük özelliklerle yayın yapılan yönetim sistemleri ile korsan yayın yapan marjinal IPTV, SopAcast IPTV, Jürgen IPTV gibi korsan yayıncılar, sosyal medyada korsan izleyici çekebilmek için kampanyalar yaparak isimlerini temize çıkarmaya çalışıyorlar ve IPTV’nin geleceğine dair sözler veriyorlar, yayın yapamadıklarında da taleplere rağmen ücretleri iade etmiyorlar.

Korsan yayıncılar açıklama yaptı

Twitter’da illegal bir haber kanalı olan DarkWeb Haber de, IPTV ve benzeri platformdan maç yapan kuruluşların yayınladığı ortak bildiriyi paylaştı.  Paylaşımda, “Bazı yayıncı kuruluş spikerlerine göre ilgi öldüren biz illegal yayıncılarmışız. Bu işten her yıl milyonlarca gelir elde ediyormuşuz. Bu işten milyonlarca lira kazanmıyoruz. Yeri geliyor cebimizden karşılıyoruz. Yayıncı kuruluşun ve parayla tuttuğu ağızların bilmesi gereken bir şey var insanlar kaçağa daha iyi olduğu için yönelmez. Kurumlar sürükler. Asgari maaşın 2000 TL olduğu bir ülkede sizlerin yıllık 1200 TL gibi fiyatlar istemeye hakkınız yok. İnsanlar bu parayla her ay kira, fatura ve temel ihtiyaçlarını dahî karşılayamazken; ‘Türk Futbolu gelişmiyor.’ gibi saçma şeylerle hedefi bize çevirmeniz gülünç. Koskoca sezonda 1-2 maça çıkmasına rağmen milyonlarca lira kazanan futbolcuları da biliyoruz. Kulüp sahipleri, yayıncı kuruluşun çalışanları herkes milyarları yerken tek eğlencesi futbol olan bir ülkede sadece bundan durumu iyi insanların faydalanması bizim zorumuza giden. Siz insanların alabileceği fiyatlara çekmediğiniz sürece insanlar bunu tercih etmek zorunda kalıyor. Futbol insanların keyifli dakikalar geçirdiği bir eğlencedir, buna herkes ulaşmalıdır. Şampiyonlar Ligi'nin 1 hafta ücretli, 1 hafta ücretsiz olduğu dönemi bile bitirdiniz. Biz bu işi, siz böyle yaptığınız sürece en iyi şekilde yapacağız.” ifadelerinde bulunuldu.

Yorumlar (6)
Jurgen Medya 5 yıl önce
www.jurgeniptv.com / "Jurgen IPTV & SERVER Çözümleri" olarak bu metni yazan şahsın KASITLI olarak üzerimize atmış olduğu İFTİRAYI kabul etmiyoruz ve kendisini KINIYORUZ. İsmimizi lekeleyecek bir davranışımız olmadı ki kendimizi temize çıkarmaya çalışalım. Ücret iadesi yapılmıyor gibi MESNETSİZ iddialarda bulunarak kendisinin kiralık bir İFTİRACI olduğunu da ele vermiştir. Kendisini bu yanlışından dönmeye DAVET EDİYORUZ
Ahmet 5 yıl önce
Jurgeniptvden yayın alıp kullandım ve kendisi bu panel çöktükten sonra bize para iadesi teklifinde bulundu ben kabul etmedim çünki samimi olduklarina inandim ve 1 hafta sonra hersey normale döndü şuan gayet memnunum
Alper 5 yıl önce
JürgenIpTv'den yayın alıp rahatlıkla kullandım. Hiçbir sorunla da karşılaşmadım cam gibi görüntü, 7/24 canlı destek hepsi var. İftiranız batsın.
Mustafa 5 yıl önce
Aker iptv den yayın aldim cok memnunum en ufak sorunda adamlara ulasabliyosnuz
Sopacast 4 yıl önce
Sanırım haberi yapan şahıs markamızdan prim yapmaya çalışmış, bakıyorum da bu prim işe yaramış görünüyor, yoksa ''haberdiyo.com'' diye bir sitede ne işimiz olabilir ki.
efeulusan 3 yıl önce
jurgen firması gercekten dürüst ve ilgili.
adamları boşa karalamayın.
anında sorun oldugu zaman dönüş yapıyorlar.