Instagram'a yeni özellik: İsteyen gizleyebilecek

Facebook çatısı altındaki sosyal medya mecrası Instagram, içerik paylaşımlarında önemli bir değişikliğe gidiyor. Instagram, dünya genelinde tüm kullanıcılarına beğenileri gizleme imkanı sunacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.05.2021, 20:45 27.05.2021, 20:52
Instagram'a yeni özellik: İsteyen gizleyebilecek

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesindeki Instagram, kullanıcıların paylaşılan görsellerdeki beğeni sayılarını isteğe göre kapatılabileceğini bildirdi.

Baskıyı azaltma amaçlanıyor

Sosyal medya platformunun CEO’su Adam Mosseri, söz konusu hamle ile beraber uygulamanın insanlara daha iyi bir deneyim sunma maksadının olduğunun altını çizdi. Mosseri, “Bu gelişmenin kullanıcıların alışkanlıkları ve uygulamayı kullanma oranında köklü bir değişiklik oluşturacağı öngörmüyorum.” sözlerini sarf etti.

Instagram, kullanıcılarına beğenme sayısını gizleme olanağı sunuyor. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya mecralarından biri olan Instagram, bu özellikle birlikte sosyal medya baskısını azaltmayı amaçlıyor.

Bu özelliği aktive etmiş olan kullanıcılar, gönderiyi beğenen bir takipçinin kullanıcı adını görüp yanında 'diğerleri' ifadesi ile karşılaşacak. Platform şu ana kadar 'kullanıcı adı ve x sayıda kişi bunu beğendi' şeklinde sayaç kullanıyordu. 

Instagram'ın söz konusu özelliği 2019 yılından bu yana bazı ülkelerde test ediliyordu. Şimdi ise dünya çapında kullanıma açıldı.

'Caption' özelliği

Her gün milyonlar kişi Instagram'ın hikaye kısmından paylaşımlarda bulunuyor. Platformun hikayelere getirdiği yeni efektle birlikte kullanıcıların işini kolaylaştırmak amaçlanıyor. Platformun yeni özelliği 'caption' ile hikayelere yazı yazmak için sesli komut kullanmak yeterli olacak. Yeni özellik ile otomatik olarak kullanıcıların söyledikleri yazıya dönüşecek.

Henüz ülkemizdeki kullanıcılar bu özelliği kullanamıyor. Özelliğin yakın bir süre zarfı içerisinde ülkemizde de kullanıma sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)