İHA'lar ŞAHİN'e yem olacak

Mikro-mini İHA'ların imha edilmesi amacıyla geliştirilen ŞAHİN 40 milimetre Fiziksel İmha Sistemi'nin envantere girdiği açıklandı. İsmail Demir, "Kolay kurulum ve intikal özelliklerine sahip olan ŞAHİN, kritik merkezlerin korunması, hudut güvenliği, hava savunma gibi çeşitli alanlarda kullanılabilecek." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.07.2022, 18:20
İHA'lar ŞAHİN'e yem olacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, mikro-mini İHA'ların (insansız hava aracı) imha edilmesi amacıyla geliştirilen ŞAHİN 40 milimetre Fiziksel İmha Sistemi'nin ilk defa envantere girdiğini açıkladı.

İsmail Demir paylaştı

Demir, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden sisteme dair paylaşımda bulundu.

Mikro-mini İHA'ların imha edilmesi amacıyla geliştirilen ŞAHİN 40 milimetre Fiziksel İmha Sistemi'nin ilk defa envantere girdiğini kaydeden Demir, "Kolay kurulum ve intikal özelliklerine sahip olan ŞAHİN, kritik merkezlerin korunması, hudut güvenliği, hava savunma gibi çeşitli alanlarda kullanılabilecek. Hayırlı uğurlu olsun." bilgisini aktardı.
 

Hedef izlemesini ve hedefe yönelik balistik hesaplamaları da yapabiliyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, ASELSAN ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) için geliştirilen ŞAHİN sisteminin kabul çalışmaları tamamlanarak envantere dahil edildi.

Sabit kanatlı ve döner kanatlı mikro-mini İHA, maket uçak tehditlerine karşı yönelik geliştirilen ŞAHİN, radardan iletilen konuma angajman (yönlenme) sağlayarak hedef izlemesini ve hedefe yönelik balistik hesaplamaları da yapabiliyor.

Sistem, önemli merkezlerin korunması, hudut güvenliği, hava savunma gibi çeşitli alanlarda kullanılabilecek. Buna ek olarak, çekilebilir römork üzerinde yer alan ve modüler bir sistem mimarisine sahip ŞAHİN sistemi kolay kurulum ve intikal özelliklerine sahip.

Yorumlar (0)