Harley Davidson ilk elektrikli motosiklet üretimini durdurdu

ABD merkezli Harley-Davidson Eylül ayında müşterilerine teslimatını başladığı ilk elektrikli motosiklet üretimini askıya aldığını ifade etti. Kararın sebebi ise şarj ekipmanında gerçekleşen bir arıza.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2019, 18:00 16.10.2019, 16:36
Harley Davidson ilk elektrikli motosiklet üretimini durdurdu

Harley-Davidson yıl başından beri elektrikli motosiklet modelleri için ön sipariş almaya başlamıştı. Aradan yaklaşık olarak 8 aylık bir zaman geçti, geçtiğimiz Eylül ayında LiveWire olarak isimlendirilen bir modeli müşterilerine teslim ediyordu. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamada motosikletin şarj ekipmanında bulunan bir hata motosikletlerin geri çağrılmasına sebep oldu.

Bununla birlikte şirket müşterilerine güvenlikleri sebebiyle motosikletlerini yalnızca bayilerde bulunan CharcePoint noktalarında şarj etmeleri, evlerinde kullanmamaları konusunda hassasiyet göstermeleri için uyarılarda bulundu.

Elektrikli bisiklet modelinin 30 bin dolar olduğu hesaba katılırsa böylesine bir problem oldukça rahatsız edici duruyor. Şirket yöneticisinin konuya ilişkin yaptığı açıklama ise şöyle: "Bu hepimiz için hayal kırıklığı yaratıyor. Son zamanlarda kalite kontrolü sırasında standart dışı bir durum keşfettik; üretimi ve teslimatları durdurduk ve iyi bir şekilde devam eden ek test ve analizlere başladık."

Elektrikli motor üretimi şimdilik durduruldu ne zaman başlayacağına ilişkin ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Yorumlar (0)