Facebook’un kripto parası Libra piyasaya iddialı giriyor

Facebook’un yeni kripto para birimi Libra dünyaca ünlü çeşitli ödeme yöntemlerinin de desteğini arkasına alarak yeni dijital cüzdanının ulaşılabilirliği konusunda rakiplerinden bir adım önde olmak istiyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.11.2019, 15:30
Facebook’un kripto parası Libra piyasaya iddialı giriyor

Facebook tarafından gelecek yıl piyasaya çıkarılacak olan yeni kripto para birimi Libra piyasaya iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Visa ve Mastercard gibi ödeme birimleriyle de iş birliği içerisinde olacak olan yeni para biriminde Calibra isimli bir dijital cüzdan da yer alacak. Bu platformu kullanan kullanıcılar tıpkı mesaj atar gibi kolay bir şekilde Libra transferi de gönderebilecek.

Dijital cüzdan Calibra ve Libra’nın Başkan Yardımcısı Kevin Weil, firma tarafından herkesin kredi kullanmasına imkan verileceği ifade edildi.

Weil ayrıca şirketin finans alanındaki hizmetlerini daha da arttıracağını ifade ederek, bu tip dijital cüzdanlar için yoğun çalışmalar yürüteceğinin altını çizerek, şimdiye dek kredi kullanmayan herkesin de kredi kullanabileceğinin altını çizdi.

Bununla birlikte otoritelerin izni olmaksızın yeni para birimini piyasaya çıkarma gibi bir plan yapmadıklarını ifade eden Weil, tekil hiçbir şirketin Libra’ya sahip olamayacağını da söyledi.

Libra Birliği ile ilgili açıklama ise şöyle: Hali hazırda 20 ortağı bulunan birliğin 100 ortak katılımlık bir alanı bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)