Facebook 1 milyardan fazla kullanıcının verilerini silecek

ABD merkezli teknoloji devi Facebook, yüz tanıma sistemini önümüzdeki haftalarda sona erdirmeyi ve 1 milyarı aşkın kullanıcının verilerini silmeyi planladığını bildirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.11.2021, 22:03 03.11.2021, 02:22
Facebook 1 milyardan fazla kullanıcının verilerini silecek

Yeni adıyla Meta'nın yöneticilerinden Jerome Pesenti, hazırladığı bir blog yazısında, Facebook'ta söz konusu sistemi kapatacaklarını açıkladı.

Yüz tanımayı tercih eden kullanıcıların artık video ve fotoğraflarda otomatik bir şekilde tanımlanamayacağını kaydeden Pesenti, 1 milyarı aşkın kişinin yüz tanıma verileri sileceklerini belirtti.

"Bize net kurallar iletilmiyor"

Pesenti, "Özellikle düzenleyici kurumların an itibarıyla net kurallar ortaya koymaması sebebiyle artış gösteren toplumsal kaygılara karşı yüz tanıma için olumlu kullanım senaryolarını tartmamız lazım." yorumunda bulundu.

Bahse konu teknolojiyi halihazırda kuvvetli bir araç olarak tanımladıklarının altını çizen Pesenti, bu tarz teknolojiler üzerinde çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Pesenti, bu teknolojinin kullanıcılar arasındaki yerine ilişkin birçok endişe olduğunu vurgulayarak, düzenleyici kurumların hala kullanımına yön verecek net bir kurallar dizisi tesis etme döneminde olduğunu ve bahse konu belirsizlik ortamı sebebiyle yüz tanıma kullanımının belli ölçülerde sınırlandırılmasının uygun görüldüğünü düşündüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)