Dünyanın en küçük kamerası üretildi

OmniVision'un ürettiği OV6948 model kamera, dünya üzerindeki en küçük kamera ünvanını elde etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 09:50
Dünyanın en küçük kamerası üretildi

OmniVision OV6948, 0.575 x 0.575 x 0.232 mm boyutlarında dünyanın en küçük kamerasını üretti. 40 bin piksel renk içerebilen fotoğraflar çeken kamera, cerrahi operasyonlarda kullanılmak için geliştirildi.

Çözünürlüğü normal boyuttaki kameralardan küçük olan kameranın bu eksikliği çok büyük bir sorun değil, çünkü insan vücudunda bulunan en küçük damarlara girebilecek ve doktorlara hastalık tanılarında yardım sağlayacak şekilde tasarlandı. 3 ila 30 mm genişletilmiş bir odak aralığı kullanan kamera, 120 derecelik geniş bir görüş alanıyla üretikldi.

İnsan vücudunda oldukça uzun bir mesafe katedebiliyor

200x200 çözünürlüğünde saniyede 30 kareye kadar görüntü ve video çekebilen kamera, bu görüntüleri en az parazit yaratacak şekilde 4 metreye kadar uzak mesafeden iletebiliyor. Bu özellik, insan vücudunun erişimi zor iç bölgelerini net bir şekilde gösterebilmek için oldukça önemli.

Dünyanın en küçük kamerasının, nöroloji, oftalmoloji, artroskopi, spinal yaralanma, kardiyoloji, üroloji, jinekoloji ve KBB benzeri iç hastalık alanlarında doktorların işini oldukça kolaylaştıracağı umuluyor.

Yorumlar (0)