Matematikten kaytarmak hiç bu kadar zekice olmamıştı!

Rhythm, öğretmenine soruyu neden çözmediğini açıklayan iç ısıtan bir mektup yazdı.

YAŞAM 25.10.2019, 10:05 25.10.2019, 17:41
Matematikten kaytarmak hiç bu kadar zekice olmamıştı!

İngiltere'de 10 yaşındaki bir kız çocuğu, okuldaki matematik sınavında “saldırgan” bir soruya karşı durduğu için “cesur” olarak tanımlandı. Rhythm Pacheco ödevini bitirdikten sonra, anne Naomi küçük kızının kitabına baktı ve öğretmenin bıraktığı destekleyici mesajı gördü.

Öğretmen, bu olayı internette paylaşmaya karar verdi ve öğrenci, inançları uğruna ayağa kalktığı ve ses çıkardığı için her yerden destek mesajları yağdı.

Rahatsız edici bir soru

Matematik ödevini inceleyen Rhythm, üç kadının ağırlıklarını karşılaştırmasını ve Isabelle'in Sue'dan ne kadar ağır olduğunu belirlemesini isteyen bir soruyla karşılaştı.Soruyu daire içine alarak şöyle yazdı "Bu rahatsız edici ve  üzgünüm, bu bir hakaret.."


 
Başlangıçta öğretmeninin nasıl tepki vereceği konusunda endişeli olan öğrenci, daha sonra sorunu neden çözmek istemediğini açıklayan bir mektup yazdı.
“Kaba olmak istemiyorum ama matematik probleminin çok iyi olduğunu düşünmüyorum çünkü bu insanların ağırlığını değerlendiriyor” dedi.
“Ayrıca soruyu yapmamamın sebebi de bunun iyi olmadığını düşünmemdir. Sevgilerle Rhythm.”


 

"Rhythm ile gurur duyuyoruz"

Sorunun, bedenleri konusunda zaten güvensiz hissedebilecek genç kızlara zarar verebileceği konusundaki endişesi, ailesini oldukça gururlandırdı.
 Naomi, “Rhythm’in babası ve ben, içgüdülerini dinlediği ve doğru olanı savunduğu için Rhythm’le gurur duyuyoruz.” dedi.
 “Rhythm’in öğretmeni çok duyarlıydı ve durumu titizlikle ele aldı. Bu konuda nasıl üzgün olabileceğini ve cevabı yazmak zorunda olmadığının farkında olduğunu söyledi."

Diğer insanlar da küçük kızı övmek için hızlı davrandılar, Facebook'ta bir yazı paylaştılar: “Rhythm! Küçük yaşta bir insanın bu kadar güçlü olduğunu görmek bizi çok mutlu ediyor. Bu tavrın, sana hayatın boyunca doğru yolu gösterecek. "
 
Bir diğeri ise  "70'lerde aşırı kilolu bir çocuk olarak yetişen biri olarak size bunun kesinlikle acımasız olduğunu söyleyebilirim. Başkalarını yaşadığı veya yaşayabileceği şeyleri hissedip saygı gösterdiğin için seni tebrik ederim.”
 
 

Yorumlar (0)