Dünyaca ünlü teknoloji devi Türkiye'de üretime başladı

Türkiye yurt dışından mobil teknolojinin güçlü oyuncularıyla iş birliği yapmaya devam ediyor. Arçelik ile güçlerini birleştiren TCL firmasının üretiminin gerçekleştirildiği tesislere Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ziyarette bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.05.2021, 11:09 30.05.2021, 11:13
Dünyaca ünlü teknoloji devi Türkiye'de üretime başladı

Tüketici elektroniği sektöründe dünya markalarının Türkiye ile yaptığı iş birliği gitgide artıyor. Uzak Doğu’daki küresel firmalardan sonra mobil cihazlarda uzman teknoloji şirketi TCL markası da Türkiye’yi tercih etti. TCL ve Arçelik güçlerini birleştirerek Tekirdağ’da bulunan tesiste akıllı telefon üretmeye başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tekirdağ’da Organize Sanayi Bölgesi’nde TCL adı altında üretime başlayan tesise ziyarette bulundu.

“2022 hedefi 1 milyon”

Mustafa Varank tesise gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yapmış olduğu değerlendirmede global markaların yatırımlarını Türkiye’ye çekmeye çabaladıklarını ve pazarın Türkiye’de gitgide büyümeyi sürdürdüğünü söyleyerek, “Arçelik ve TCL bir iş birliği yaptı ve birlikte bir üretim yapıyorlar. Burada yıllık üretim kapasitesi 450 bin mobil cihaz. SKD sistemiyle şu anda üretim yapılıyor ancak gelecek dönemde CKD sistemi kullanılarak daha çok parçanın Türkiye’de montajı gerçekleştirilecek ve 2022 senesinde üretim kapasitesinin 1 milyon telefona çıkartılması gibi bir plan bulunuyor.” sözlerini kullandı.

“Global yarışta Türkiye’nin gücünden yararlanın”

Mustafa Varank, yerli üreticilere ve global markalara çok sayıda avantaj ve teşvik verildiğini söyleyerek, “Global markalara şu tavsiyede bulunuyoruz: Yalnızca Türkiye pazarını düşünmeyin, Türkiye’den dış satımı düşünün ve yerli tedarikçileri arttırıp markanızı hem daha da verimli şekilde üretin hem de maliyetlerinizi azaltın. Böylece globalde yapılan pazar yarışında ülkemizin avantajlarından yararlanın.” dedi.

“Öncelik Türkiye pazarı, ardından dış satım iş birliği”

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Kemal Ebiçlioğlu, TCL markasının cep telefonu ve TV için önemli bir üretici olduğunu söyleyerek, “Öncelikle kendileriyle Türkiye pazarı, ardından ise ihracat olmak üzere bir iş birliği gerçekleştirdik. Tesislerimizde TCL cep telefonlarını üretmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

“Yatırım için sağlanan kolaylıklar güven oluşturdu”

TCL Avrupa Başkanı Frank Zhang ise devlet tarafından verilen kolaylıkların altını çizerek, bu avantajların Türkiye’ye yatırım yapmaya ilişkin kendilerine çok daha fazla güven verdiğini söyledi.

“İlk cep telefonunun test üretimi sona erdi”

TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca ise, “Sayın bakanımızın teşvikleriyle ilk cep telefonunun test üretimlerini bitirdik. TCL’nin teknik yetkinlikleri ve Arçelik’in katma değeriyle Türkiye’deki kullanıcılarla buluşacağımız için heyecan duyuyoruz. Sene sonuna dek 4 cep telefonu modelini ülkemizde üretmiş olacağız.” dedi.

Yorumlar (0)