Kartal sahilindeki deniz salyalarına karşı temizlik başladı 

Canlıların hayatlarını olumsuz etkileyen deniz salyalarının Kartal sahilinde konuşlanan bölümü, belediye ekiplerince temizlenmeye başladı. 

YAŞAM 30.05.2021, 11:24
Kartal sahilindeki deniz salyalarına karşı temizlik başladı 

Batı Karadeniz ve Marmara kıyılarını saran deniz salyaları hem deniz canlıların hem de insanların hayatını tehlikeye atmaya devam ediyor. Denize giren insanların sağlığını tehlikeye atan ve bu bölgedeki deniz turizmi faaliyetlerini bir süreliğine askıya uğratan; deniz yüzeyinde oluşturduğu kalın tabaka ile güneş ışığının deniz dibine inmesini engelleyen ve deniz canlılarının hayatlarını kaybetmelerine sebep olan deniz salyası, temizlenmeye başladı.



Kartal Belediyesi, yaklaşık 4 aydır denizi kaplayan ve “çevre felaketine dönüşen” deniz salyasını temizlemek amacıyla çalışma başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen çalışmada müsilajların (deniz salyaları) çoğu temizlendi.

Özellikle kıyıda etkili olan ve hem balık tutmayı hem de teknelerin hareket etmesini engelleyen müsilajların temizliğinde deniz yüzeyi temizleme tekneleri kullanılıyor. Amfibik araçlar ve deniz süpürgesi araçlarının da destek verdiği temizlikte denizin kendi rengi ortaya çıkmaya başladı.



“Sorumlu, insanlar”

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen: “Deniz salyası, küresel ısınma sebebiyle denizdeki mikroorganizmaların kusması sonucu oluşuyor. Yani bu doğa olayının en büyük sorumluları bizleriz. Biz denizi kirletmezsek, duyarlı olursak, küresel ısınmayı hızlandıracak etkilerde bulunmazsak gelecek seneleri daha rahat geçirebiliriz.” 

Yorumlar (0)